avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... excrocherii romanesti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

excrocherii romanesti

foarte pe scurt - am gasit pe ejobs o oferta pt munca in strainatate, am luat legatura cu firma de recrutare, am platit taxa ceruta pt verificare aptitudini, am mers la interviu unde inainte de a fi intervievat ( erau foarte multi prezenti) a trebuit sa platesc o taxa de reprezentare in fata angajatorului strain, taxa care conform contractului trebuia returnata pana la data de 01.09.2007 in cazul in care nu mi se oferea un job pana la data amintita. Dupa mai mult de trei luni nu mi s-a returnat nimic si nici nu am primit nici o oferta. Dupa mai multe insistente atat telefonice cat si prin corespondenta electronica sau postala, mi s-a raspuns ca o sa primesc prin posta raspuns si ca dupa ei eu mai am sa le dau lor bani iar daca nu-mi convine n-am decat sa ma adresez justitiei. Inafara faptului ca sunt pe cale sa pierd acesti bani, efectiv ma macina ideea ca astfel de excroci isi pot face de cap cu o asa nonslanta, profitand de nevoile oamenilor care de fapt nu doresc decat sa munceasca pentru o viata mai buna. Oare nu se poate face nimic pentru a fi opriti. Cui trebuie sa ma adresez si ce pot face pentru a fi cat mai eficient atat in incercarile mele de a-mi recupera banii ce mi se cuvin cat si a stopa aceasta excrocherie inainte de a face si mai multe victime.
In primul rand v-as ruga, pe cei ce puteti sa ma lamuriti daca sunt victima proprie -mi crase ignorante sau este o inselatorie pe fata ce se bazeaza doar pe faptul ca oamenii renunta mai repede la 100EURO decat sa se poarte prin tribunale tocmai prin Vaslui de unde este firma.
Cel mai recent răspuns: inorm , utilizator 10:54, 30 Noiembrie 2008
Faceti urgent plangere penala!
plangere penala pentru inselaciune...a existat o clauza scrisa din care sa rezulte returnarea banilor?
In contract scrie ca daca beneficiarul nu obtine o oferta de munca de la angajatorul extern, suma de 100Euro se returneaza pana la 01.09.2007.
O problema ar fi ca firma este din Vaslui si in contract se stipuleaza ca orice conflict dintre cele doua parti, daca nu se rezolva pe cale amiabila atunci se va rezolva prin instantele judecatoresti din jud. Vaslui. Adevarul ca orice om se gandeste putin daca merita sa se angajeze in asa ceva daca este din tr-o localitate departata de Vaslui.

Trebuie sa recunoastem, este excroc dar nu prost, un proces la Vaslui ar costa pe putin 1000$ pt mine din Bucuresti. Si macar sa am siguranta de 80% ca sa intru in asa ceva. Sincer, nu prea am incredere in justitie si nici bani nu am. Nu ar fi trebuit sa existe asa ceva daca eram intr-o tara unde autoritatile si-ar fi facut treaba. La cate "caritasuri " si magarii ca ale astuia s-au invartit si se invartesc nestingherite in tara asta... Daca era incredere in justitie ar fi fost si la noi ca la altii, in cazuri clare, firme de avocatura iau procesul in mana si-si opreasc cota parte ( stabilita de la inceput ) din despagubiri.
Cine se baga la noi in asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2007
ing_Dumitrache, utilizator
daca aveti bnii necesari pt inceperea actiunii nu e nici o problema, vii puteti recupera ca si cheltuieli de judecata;)
tocmai pe asta mizeaza acest gen de excroci...sa adune sume mici de la cat mai multi ca apoi sa nu mai iti vina sa il tragi la raspundere dat fiind faptul ca sistemul este greoi si un proces poate dura....destul de mult.

Alte discuții în legătură

Proces penal pentru imobil cu probleme inorm inorm Acum e randul meu sa ma " plang" . Am cumparat o casa iar tipul care mi-a vandut-o nu a respectat proiectul de constructie. Casa fiind la tara Inspectoratul in ... (vezi toată discuția)
Lnselatorie mirceani mirceani Sotia mea a primit acum doi ani un mesaj de la un fost coleg de facultate, prin care acesta solicita bani pentru sotia lui bolnava de cancer. De buna credinta, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselatorie SmeianuD SmeianuD Buna seara, In cursul saptamanii anterioare am incheiat o tranzactie cu o doamna pe internet. Am cazut de comun acord sa-i vand telefonul meu contra ... (vezi toată discuția)