Sotia mea a cumparat un produs de la o firma care fac reclama pe toate posturile tv cu diverse produse care nu sint reale cum se prezinta in reclama. A primit coletul pe care la si platit incercind produsul nu este cum se prezinta pe tv lasind ca dupa revenirea din concediu sa sune la firma respectiva pentru a i se inapoia suma si returnarea produsului dar surpriza. Pe verso la factura sint conditiile care le impune vinzatorul returnarea produsului se face in 10 zile dar nu este salam sau podus perisabil sa nu o pot returna si dupa 12 zile cit trecuse pina sa luat legatura cu firma respectiva. Firma nu mai vrea sa returneze banii desi produsul nu este folosit sau cutia deteriorata cum sa procedez ? unde sa apelez? nu este inselaciune daca nu este cum se prezinta la tv?
In opinia mea, fapta nu constituie obiectul infractiunii de inselaciune, insa poate forma obiectul unei actiuni civile de rezolutiune a conventiei de cumparare a respectivului produs.
Nu se regaseste elementul material al inselaciunii...
Spotul publicitar este o posibilitate de marketing...acum ce ar insemna ca pentru toate produsele de care aflam ca nu stiu eu ce contin, ex. dero cu esenta de trandafir, care de fapt e detergent cu sulfati, etc...arome sa ma duc la politie sa depun plangere penala pentru inselaciune....
intreb: dumneavoastra nu v-ati uitat pe prospect, cum se foloseste, la ce, etc....
vorbim de inselaciune atunci cand produsul nu poate servi sub nici o forma la operatiunea (respectiv sa coaca, sa spele, etc...) iar acestuia i s-a atribuit o cu totul alta intrebuintare...
in cazul acesta se poate depune plangere penala...
Daca, respectivul produs, in cazul dv. nu isi indeplineste scopul de vare sa scriam ...in parametri lui normali de functionare, aveati timpul necesar de 10 zile, din cate spuneti sa returnati produsul...
Recomand, daca situatia este destul de uratica, si a-ti cheltuit banuti importaniti pe acel produs...iar rezultatele sunt dezastruase, sa depuneti o sesizare la OPC, si le trimiteti celor de la Oficiu privind prot. Cons. si acel produs....
Cu sinceritate,
Returnare.
Alexandruuu
Buna ziua. Am o intrebare.
Acum cateva zile mi-a fost cumparat cadou un telefon samsung B5722 dual sim dintr-un magazin Vodafone din Piata ... (vezi toată discuția)