avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Închiriere bunuri mobile catre o firmă non ue, dar ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Închiriere bunuri mobile catre o firmă non ue, dar prestarea serviciilor este in ue

Exista următoarea situatie:

Firma din Romania platitoare de TVA închiriază aparate de fitness si sala de fitness. Acestea se află pe teritoriul Austriei, dar firma din Romania închiriază aceste aparate si sala de fitness unei firme non ue.
Exemplu concret: firma din Romania inchiriaza sala de fitness si aparatura fitness unei echipe de fotbal non UE venită în cantonament în Austria. Cu mențiunea că acestea sunt folosite si raman pe teritoriul României pe durata închirierii.

Intrebarea este daca factura către firma non UE se emite cu TVA sau fără avand in vedere ca prestarea serviciilor se face in Austria țară UE?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
IoanaReco, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog, o clarificare pentru taxarea tva ! timtheone timtheone Am cautat pe foarte multe site-uri si forum-uri dar nu am gasit nicaieri ceva concret, care sa zica clar DA sau NU. Problema este in felul urmator: O persoana ... (vezi toată discuția)
Firma platitoare tva efectueaza prestari servicii in tara ue si non ue oanamari98 oanamari98 Firma platitoare tva efectueaza prestari servicii-repararea masinilor- in tara ue , elibereaza factura cu mentiunea ..neimpozabil in Romania.., inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Regim tva client sua cu cod de tva mariusvn mariusvn Buna ziua! Urmeaza sa inchei un contract de prestare servicii (administrare baze de date) cu o companie din SUA si am o neclaritate in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)