avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva de plata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva de plata

Buna ziua,

Tatal meu a fost supus unei inspectii fiscale pentru comert cu masini si a fost declarat persoana impozabila si platitoare de TVA deoarece a depasit fondul de 220 000 lei. Ar avea de platait TVA de 88 000 de lei si contributii sociale si impozit pe venit undeva la 9000 lei. As vrea sa stiu ce se intampla daca nu plateste aceste sume, avand in vedere ca nu are nici un alt venit. Are un apartament pe numele lui si al mamei si mama este pensionara. Ar putea "ataca" apartamentul? Si ar putea fii inspectat si penal?

Multumesc anticipat,

Oana
Cel mai recent răspuns: oanacosmin03 , utilizator 01:17, 5 August 2018
Inpectia fiscala va continua procedura de recuperare a creantelor , TVA si impozit pe venit prin executare silita , popriri pe conturi bancare , exista si posibilitaea de a se indrepta si spre bunuri mobile si imobile pe care le detineti , care ulterior vor fi scoase la licitatie. La aceste datorii trebuie sa aveti in vedere ca se vor calcula si dobanzi si penalitati de intarziere aferente. Poate ar trebui sa cereti o esalonare la plata datoriilor . Daca vi se apoba esalonarea de catre ANAF , undeva pana in 6 luni maxim , cred ca o sa reusiti sa platiti integral datoriile.
Multumesc pentru raspuns.
Dar vroiam sa stiu daca vor fii afectate veniturile si bunurile (o masina) mamei si daca va putea fii scos la licitatie apartamentul care este bun comun, fiind cumparat in timpul casatoriei.
De asemenea, as vrea sa stiu daca depunem contestatie la aceasta inspectie daca vom avea vreo posibilitate de scadere a sumei totala de plata.
Is de acord cu calculul contributiilor si al impozitului pe venit, dar calculul de TVA nu mi-i se pare corect.
De exemplu, in anul 2012 a cumparat 11 masini in suma de 210 000 lei si a vandut 11 masini in suma de 246 000 lei. Inteleg ca TVA-ul se aplica la rulajul pe care el l-a avut, dar aceste masini nu au fost luate simultan. Intotdeauna s-a cumparat o alta masina dupa ce s-a vandut cea pe care o aveam. Adica tata a rulat undeva la 5000 de euro, nicidecum nu dispunea de valoarea totala a masinilor din cursul unui an. Si desi s-a depasit plafonul in anii 2012 si 2014, TVA-ul s-a calculat pentru toata perioada supusa inspectiei (2012-2016). Nu stiu daca aceste metode de calculare a TVA-ului pot fii contestate. Nu mi-i se pare corect ca ANAF-ul sa vada tot rulajul de bani din acesti 5 ani ca pe un venit total ca si cum ar fii avut practic toti acesti bani efectiv.
M-ar ajuta foarte mult raspunsurile voastre.

Multumesc,

Oana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, As vrea sa va prezint urmatoarea situatie: tata nu avea venituri salariale si se ocupa cu vanzarea de masini straine de prin anul 2010 (inainte ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor SerbanP SerbanP Buna ziua, In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in ... (vezi toată discuția)
Tva in urma vanzarii a doua locuinte pemu0000 pemu0000 In situatia in care am vandut o casa noua construita de mine in urma cu 6 luni si acum vreau sa vand un apartament vechi (1981 construit) cumparat prin ... (vezi toată discuția)