avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Invitatie cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Invitatie cetatean strain

Buna ziua!
Ma numesc Silvia, am 31 de ani si locuiesc in Bucuresti.
Acum aproape 2 ani am cunoscut prin intermediul facebook ului un barbat din Tunisia, in varsta de 30 de ani.
In ianuarie, anul acesta, i-am facut invitatie la Inspectoratul pentru Imigrari in vederea obtinerii vizei, dar raspunsul a fost negativ in temeiul art. 38 alin. 3 si alin. 7 din O.U.G. 194/2002 si pentru ca nu ne cunoscusem real pana atunci.
Eu nu am mai facut niciodata o alta invitatie vreunui alt cetatean strain.
La sfarsitul lunii iunie, anul acesta, eu am fost plecata, pentru o saptamana, in Tunisia. El si familia lui sunt oameni normali, nu sunt foarte religiosi, se imbraca normal, la fel ca noi. El are un serviciu decent, lucreaza intr-o scoala la securitate, parintii lui detin 2 magazine de haine, iar sora lui lucreaza ca asistenta medicala intr-un spital.
Noi vrem sa depunem actele pentru o noua invitatie, pentru ca el sa poata veni aici sa-mi cunoasca familia, sa ne cunoastem mai bine, pentru ca in viitor vrem sa ne casatorim.
Ce alte acte, pe langa cele obligatorii, ar trebui sa depun si ce ar trebui sa scriu in declaratie pentru ca invitatia sa fie favorabila? Am inteles ca as putea face o scrisoare de garantie precum ca imi asum toata raspunderea in cazul in care nu paraseste tara noastra in termenul stabilit.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 31 August 2018
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc
Invitația trebuie sa cuprinda obligatia dvs ca veti asigura costurile privind executarea măsurilor de îndepărtare, în cazul în care străinul invitat nu părăsește România până la data la care încetează dreptul de ședere stabilit prin viză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie cetatean irakian chscrina chscrina as dori sa stiu ce acte sunt necesare pt a invita un cetatean irakian in romania dar care acum lucreaza in suedia (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean strain alina iulia alina iulia in urma cu 3 ani de zile am cunoascut pe un site de socializare un cetatean strain, am hotarat sa ne casatorim si sa locuim in Romania. Viitorul meu sot este ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)