avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Posesia unui vehicul și circulația în afara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posesia unui vehicul și circulația în afara drumurilor publice

Bună ziua!
Recent, am achiziționat o motocicletă de la o persoană fizică - proprietar, motocicletă care nu a fost înmatriculată niciodată (în cartea de identitate nu figurează niciun proprietar și nu există talon de înmatriculare), deoarece a fost folosită doar pe circuite de curse (ex. Adâncata și Tg. Secuiesc - România; Hungaroring - Ungaria, Serres - Grecia etc).
Așadar, am primit motocicleta, factura (vânzător: Union Motors - România), cartea de identitate a motocicletei și o copie după cartea de identitate a proprietarului (conform facturii).
Întrebările pe care aș vrea să le adresez sunt următoarele: 1) Sunt suficiente actele pe care le-am primit de la vechiul proprietar? 2) În condițiile în care motocicleta va fi folosită, în continuare, numai pe circuite de curse, ce obligații îmi revin în calitate de nou proprietar? 3) Este suficientă doar înregistrarea la administrația financiară? 4) Este obligatorie înmatricularea, în acest caz? 5) Dacă voi dori să o înmatriculez ulterior, va fi în regulă?
Vă mulțumesc!
Cu respect,
Cătălin BALOG

Alte discuții în legătură

Înmatriculare moto catalin.balog@gmail.com catalin.balog@gmail.com Bună ziua! Recent, am achiziționat o motocicletă de la o persoană fizică - proprietar, motocicletă care nu a fost înmatriculată niciodată (în cartea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea marius 234 marius 234 Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de ... (vezi toată discuția)
Cumparare motocicleta in ro din austria MariusBI MariusBI Buna, vreau sa achizitionez o motocicleta care din spusele vanzatorului e din Austria dupa cum dovedesc si actele, el vrea sa mi-o vanda fara vre-un contract ... (vezi toată discuția)