avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu inmatricularea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu inmatricularea

Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de la noi. Mi-au dat urmatoarele acte: actul vamal prin care s-a facut introducerea in tara,actul de iesire din tara din care a fosta adusa(Grecia),semnat si stampilat de politia elena,cu toate datele fostului proprietar si factura fiscala de la societatea comerciala.Cu aceste acte am fost la R.A.R Deva,localitate de care apartin si mi-au spus ca actele nu sunt originale si ca imi trebuie un breef(sau asa ceva) si numerele cu care a fost adusa in tara! cei de la societatea respectiva mi-au spus ca ea a fost importata cu un mijloc de transport(Tir)si nu are acele numere! Oricum raspunsul lor a fost ca fara acel act cu numerele provizorii nu se poate inmatricula!
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti ce sa fac acum,mai am posibilitatea de a o inmatricula in alt judet sau sa inapoiez motocicleta societatiii(daca o mai primesc inapoi?)
Cel mai recent răspuns: marius 234 , utilizator 16:58, 27 Martie 2008
Pai societatea care ti-a vandut-o n-a inmatriculat-o cand a adus-o? Actele chiar nu sunt originale?
Societatea nu a inmatriculat-o ca ei doar le comercializeaza,i-au facut inspectia tehnica cum ca nu e furata si apoi vama,si am inteles ca inmatricularea se face de catre viitorul proprietar.Trebuie facut talonul care sa fie pe numele proprietarului ,nu al societatii! Am fost la politie,am tradus actele autorizat,actele sunt in regula,originale toate,si toti spun asta,numai cei de la RAR nu vor sa confirme acest lucru,ei spun ca sunt copii,chiar daca se vede ca stampila e originala cat si datele celui care a facut hartiile.Problema e ca mi-au spus ca nu au mai vazut asemenea acte ca pana acum nimeni nu a mai inmatriculat o motocicleta adusa dintr-o tara in care nu emite acel breef sau cum i se spune.Mi-au spus sa iau legatura cu ambasada Greciei si sa le confirme acestia ca ,Grecia nu emite asemenea acte.Societatea mi-a pus la dispozitie pana si actul de vanzare-cumparare intre fostul proprietar al motocicletei si societate,dar se pare ca nu e suficient.Reprezentantii societatii au fost prezenti cu mine la RAR si nici ei nu inteleg despre ce este vorba.Am ajuns la disperare si nu stiu ce sa fac!
Ma gandeam ca ar fi trebuit sa faca a o inmatriculare provizorie, cum fac societatile de leasing cu masinile, inainte sa ti-o vanda tie.

Asa-i la RAR si altii ca ei. Daca-i scoti din ce stiu sunt pierduti.
Banuiesc ca ducandu-te la RAR ai facut o cerere de autentificare a motocicletei. Ai primit vreun raspuns in scris? Sau ti-au zis la ghiseu ca nu se poa'?

Ar trebui sa obtii de la ei in scris tot ce ii impiedica sa faca inmatricularea si apoi mers din aproape in aproape. Oricum o sa fie de durata.
Mi-au spus de la RAR ca ei nu pot face nimic pana nu le aduc cartea de identitate a motocicletei cu un cod de securitate care se gaseste numai pe acea carte,ori din cate am inteles eu si scrie in hartiile ei,acea carte a fost radiata in Grecia si am acea hartie eliberata de autoritatile de acolo cum ca e ok,si oricum, din cate le-au spus si reprezentantii societatii comerciale seria motocicletei ar fi inregistrata in calculatorul celor de la Rar in Bucuresti inainte de a trece prin vama! deci nu poate fi vorba sa fie furata sau asa ceva! Eu nu inteleg nici acum ce le trebuie de fapt,chiar azi am fost acolo si mi-au spus ca ar costa cam 500 euro(jumatate din valoarea cu care am cumparat-o) inspectia si talonul,dar au zis sa le aduc acel breef.O tin sus si tare cu asta.Pana nu il aduc nu pot face nimic,ca ei nu au mai vazut acest tip de acte si nu li se pare in regula!Nu mai stiu ce sa fac! Am cerut o hartie de la ambasada Greciei prin care sa specifice faptul ca ei nu elibereaza numere provizorii pentru autovehiculele exportate si o data cu numerele se predau toate acetele autovehicolului,iar politia elibereaza un act prin care se pot inmatricula in alta tara.Sper sa o pot da la capat cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare motocicleta ioana234 ioana234 Buna ziua! Am o problema mare in legatura cu inmatricularea unei motociclete adusa din U.E,respectiv Grecia! Motocicleta e cumparata de o societate ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Paul1306 Paul1306 doresc sa imi cumpar o masina iar ,daca masina e inmatriculata in alta tara, ce trbuie sa am in vedere? (vezi toată discuția)