Buna ziua!
Am o problema mare in legatura cu inmatricularea unei motociclete adusa din U.E,respectiv Grecia!
Motocicleta e cumparata de o societate comerciala de la o persoana fizica printr-un contract de vanzare -cumparare.Pana aici nimic grav,dar acea persoana a cumparat motocicleta de la statul grec(a fost motocicleta cu numar preferential,a politiei) cu factura.Eu am cumparat motocicleta de la societatea importatoare cu factura ,iar ca acte mi-au dat contractul de vanzare-cumparare cu fostul proprietar si factura cu care acesta a cumparat- o de la stat.Aici intervin problemele,cei de la RAR nu vor sa-mi faca talonul pe motiv ca nu are acel "breef"(carte de identitate).Am luat legatura cu autoritatile din Grecia (toate actele s-au facut in prezenta politiei,cu stampila ca au fost verificate de ei si ca e ok),care mi-au spus ca nu pot elibera asa ceva deoarece motocicleta nu a fost inregistrata pe numele unei persoane fizice,si chiar daca ar fi fost asa ei nu elibereaza asa ceva.Mi-au dat o hartie care certifica faptul ca a avut numere preferentiale cu numerele respective si toate datele tehnice,dar cei de la RAR nu acepta acea hartie.Ce sa fac?am ajuns la capatul rabdarilor,stau cu motocicleta de 1 an si nu o pot inmatricula.Si nu stiu nici cei de la societatea respectiva daca pot sa o inmatriculeze.
Poti actiona in instanta RAR-ul pentru refuzul lor pe contencios sau daca ai dovada acestui refuz ......zic eu si pe o Obligatie de a face. Faci cerere de inmatriculare la care sa ai raspunsul lor clar ..chiar daca e refuz pentru a putea actiona in judecata. SFAT-consulta un avocat SUCCES