avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare motocicleta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare motocicleta

Buna ziua!
Am o problema mare in legatura cu inmatricularea unei motociclete adusa din U.E,respectiv Grecia!
Motocicleta e cumparata de o societate comerciala de la o persoana fizica printr-un contract de vanzare -cumparare.Pana aici nimic grav,dar acea persoana a cumparat motocicleta de la statul grec(a fost motocicleta cu numar preferential,a politiei) cu factura.Eu am cumparat motocicleta de la societatea importatoare cu factura ,iar ca acte mi-au dat contractul de vanzare-cumparare cu fostul proprietar si factura cu care acesta a cumparat- o de la stat.Aici intervin problemele,cei de la RAR nu vor sa-mi faca talonul pe motiv ca nu are acel "breef"(carte de identitate).Am luat legatura cu autoritatile din Grecia (toate actele s-au facut in prezenta politiei,cu stampila ca au fost verificate de ei si ca e ok),care mi-au spus ca nu pot elibera asa ceva deoarece motocicleta nu a fost inregistrata pe numele unei persoane fizice,si chiar daca ar fi fost asa ei nu elibereaza asa ceva.Mi-au dat o hartie care certifica faptul ca a avut numere preferentiale cu numerele respective si toate datele tehnice,dar cei de la RAR nu acepta acea hartie.Ce sa fac?am ajuns la capatul rabdarilor,stau cu motocicleta de 1 an si nu o pot inmatricula.Si nu stiu nici cei de la societatea respectiva daca pot sa o inmatriculeze.
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 17:55, 12 Septembrie 2008
Poti actiona in instanta RAR-ul pentru refuzul lor pe contencios sau daca ai dovada acestui refuz ......zic eu si pe o Obligatie de a face. Faci cerere de inmatriculare la care sa ai raspunsul lor clar ..chiar daca e refuz pentru a putea actiona in judecata. SFAT-consulta un avocat SUCCES

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inmatricularea marius 234 marius 234 Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inscrierea marian08 marian08 Buna ziua !Am si eu o mare problema cu inscrierea in circulatie a unei motociclete cumparate din U.E si asta prntru ca nu am cartea de identitate a ei,doar ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)