Buna ziua. Am un bar de 50mp unde am un televizor pt muzica stiri si meciuri de fotbal. Este normal sa platesc la upfr 2 autorizatii pt muzica ? Una pt muzica ambientala si una pentru opere cinematografice?
Umbla cu japca sa obtina beneficii pentru tanbalagii care nu platesc nimic statului... Au legea de partea lor dar mi se pare o mizerie sa le plateasca si firma de cablu ,beneficiarul firmei de cablu si sa vina cu tupeu sa platesti operele cinematografice ... La care dracu filme fac referire ei stiu....
Muzica difuzata pe canalele tv difuzate in camere a fost compusa, interpretata si produsa de cineva. Acestia se numesc titulari de drepturi si, odata cu folosirea muncii lor, trebuie remunerati.
UPFR reprezinta producatorii, UCMR-ADA autorii iar CREDIDAM, artistii interpreti si executanti. Mai mult, avand in vedere ca difuzati opere audiovizuale, trebuie sa achitati remuneratii si catre UPFAR-ARGOA.
Practic aceste drepturi sunt platite de catre Distribuitorul de cablu si acesti Jepcari nasatui ar trebui sa perceapa o suma modica modificand legea acesta net favorabila ...Apoi trebuie precizat un asect esential ca in momentul in care vi cu japca sa incasezi drepturi de autor pentru cineasti trebuie sa ai si repertoriu difuzat sau cel putin sa te gandesti ca a difuza BD saptamanal doar pentru a mai lua un ban asta nu inseamna ca acest film este si vizionat la nesfarsit...Deci in concluzie distribuitorul de cablu ii satura pe acesti hupiti si mai vin si la bietul comerciant sa-l rupa si baga pe lista de plata tot felul de mizerii ,cum ar fi (reprodc eri de fonograme) ca sa fie masa bogata.... Oricum am impresia ca ,conform noilor reglementari trebuie ca pe siteul lor sa gasesti daca au un acord de colectare incheiat cu persoanele pentru care colecteaza drepturi de autor ...
.