avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Concediu de maternitate

Buna ziua ! Este legal să îmi iau co de maternitate de 126 zile impartit in 84 și 42 zile? Azi am fost la medicul de familie și mi- a spus că nu poate să îmi de-a de acum că trbuie obligatoriu 63 cu 63 zile. Încercai sa ii explic dar nu înțelege.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 6 August 2018
Este corecta si impartirea : 84 cu 42.

OUG 158/2005
art.24
...
(2) Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal corynusha01 corynusha01 As dori sa stiu daca se poate acorda concediu prenatal de catre medicul de familie si mai devreme de 32 de saptamani de sarcina.Spre exemplu eu am 30 de ... (vezi toată discuția)