avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA extern

Buna ziua,
Recuperarea TVA-ului extern se poate face si daca societatea efectueaza in tara respectiva curse ocazionale internationale de calatori? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: simona1326 , utilizator 10:45, 6 Septembrie 2018
Da, transportul international de persoane este operatiune scutita cu drept de deducere al TVA.

Norme Cod Fiscal:

73. (1) Conform art. 302 alin. (2) din Codul fiscal, persoana impozabilă stabilită în România poate beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adăugată aferente importurilor și achizițiilor de bunuri/servicii, efectuate în alt stat membru, denumit în continuare stat membru de rambursare, în condițiile și conform procedurilor stabilite de legislația statului respectiv, care transpune prevederile Directivei 2008/9/CE și ale Directivei 2010/66/UE.

(2) Dreptul la rambursarea taxei aferente achizițiilor este determinat conform legislației din statul membru de rambursare.

(3) Pentru a fi eligibilă pentru rambursare în statul membru de rambursare, o persoană impozabilă stabilită în România trebuie să efectueze operațiuni care dau dreptul de deducere în România. În cazul în care o persoană impozabilă efectuează în România atât operațiuni care dau drept de deducere, cât și operațiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabilă care corespunde operațiunilor cu drept de deducere.

Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dileme in comertul intracomunitar JuruV JuruV Buna ziua. Vreau sa imi deschid o firma de transport care sa desfasoare activitati doar in tari UE, cu un colaborator roman. Adica o firma romaneasca vinde si ... (vezi toată discuția)
Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Tva la livrari de bunuri florip florip Buna dimineata, Daca achizitionez marfuri din Romania si le revand la export intr-o tara membra a UE in care clientul este inregistrat ca platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)