avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incalcare clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incalcare clauza de confidentialitate

Buna ziua.

Lurcrez la o companie de outsourcing. Aceasta firma are contract cu alta firma mai mare si se ocupa de clientii acesteia.

Recent, vorbind pe chat cu unul dintre clientii firmei, am descoperit ca mai lucrase acolo inainte. M-a intrebat daca o managera mai lucreaza acolo si i-am spus ca a plecat acum o saptamana.

Activitatea mea se desfasoara pe chat si email.

Acum superiorii vor sa imi dea avertisment si posibil comisie de disciplina pentru divulgarea de informatii confidentiale.

Este legal acest lucru? Nu imi amintesc ca in contractul de munca sa mi se fi interzis sa divulg cand pleaca un angajat ci doar lucruri legate de activitatea firmei)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 6 August 2018
Ati semnat vreo clauza de confidentialitate in acest sens?
nu
Teoretic,nu aveti de ce sa fiti sanctionat ... insa , practic posibil ca da, chiar daca s-ar incalca legislatia de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate cu clauza de neconcurenta fdragan fdragan Buna ziua, Vreau sa va intreb in ce masura un angajator poate pretinte plata sumei de 50.000 de euro in cazul urmator: Am fost angajat al unei firme in ... (vezi toată discuția)
Act aditional de confidentialitate magda.balog magda.balog Buna ziua, Am o angajata designer graphic care pleaca de la firma dupa 2 ani, vreau sa ii fac un act de confidentialitate si aici sa includ toate clauzele ... (vezi toată discuția)