avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare

patronul la care tin contabilitatea detine mai multe firme.pe data de 28-10 a vandut o masina de la firma A (AMORTIZAREA FIIND INCHEIATA) firmei B iar pa data de 29.10 a vandut masina firmei C cum procedez in cazul acesta|?///|?/|
da am uitat sa mentionez ca firma A vinde firmei b masina la pretul de 3800lei in timp ce firma B vinde masina firmei C cu suma de 21000lei
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
adella1604, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 16:27, 6 Noiembrie 2009
stornati factura de la firma A catre B , si facturati direct de la A la C

Firma B nu cistiga nimic de aici , de aceea nu vad sensul tranzactiei .
Dar poate imi scapa ceva
da am uitat sa mentionez ca firma A vinde firmei b masina la pretul de 3800lei in timp ce firma B vinde masina firmei C cu suma de 21000lei
adella1604, utilizator
firmele A si B , in calitate de vinzatoare , au nevoie de certificate fiscale ,
cf ART. 264
Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.

Nu stiu daca sint platitoare de tva firmele

Sa zicem ca sint , ca sa fie cazul complex
A vinde lui B
- contract de v/c
- factura
- certificat fiscal
- A depune declaratie in 30 de zile de la data vinzarii, pentru scoatere din evidente
411=%
venit cedare active ( nu stiu simbol )
4427
La A masina e integral amortizata , scoatere din evidenta
281=212

B vinde la C
- contract v/c
- factura
- certificat fiscal ( aici cred ca vor fi probleme , pentru ca nu veti avea o balanta a lui B cu sold la 212, masina intrand si iesind in aceeasi luna )
- B nu va plati impozit, pentru ca intra la impunere din nov
- B va declara intrare si iesire de auto la fisc
- la cumparare
%=404
212
4426
- la vinzare
411=%
venit cedare active
4427
- B nu inregistreaza amortizare , pentru ca cea fiscala e din nov de inregistrat
- chelt cedare active = 212

La C :
- achizitie
%=404
212
4426
- declara la fisc in 30 de zile
- va plati impozit din noiembrie

imi doresc sa nu fi scapat ceva
:)

Multumesc mult
patronul e un tip destept...oare contabilul stie care e smecheria?

acu' sa nu pariem pe patron...daca contabilul nu da dovada de confidentialitate s-ar putea sa fi facut degeaba ingineria aia
Ilie Stanica, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
Documente materiale revandute tincuta30 tincuta30 Avem urmatoarea situatie: Firma B, din Romania, inregistrata in scopuri de TVA este cumparator - revanzator de materiale constructii. Achizitioneaza materiale ... (vezi toată discuția)
Masina achizitionatã din ue pt. recarosare sacko sacko Bună ziua, Rog ajutor pentru următoarea problemă: firmă înregistrată în România, cu cod valid de tva, a achiziționat un autoturism folosit din ... (vezi toată discuția)