avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere în UE cu permis declarat pierdut în timp ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere în UE cu permis declarat pierdut în timp ce permisul valabil era reținut pentru conducere sub influența alcoolului. Ce se poate întâmpla?

Daca am permisul luat in romania pentru conducere sub influenta alcoolului cu inceperea urmaririi penale care nu s a definitivat si am condus intr o tara din europa si mi a luat permisul pentru viteza ( un permis pe care l am crezut pierdut si l am gasit dupa ce mi l am facut pe cel pe care mi l a luat in ro) , ce se intampla daca trimite permisul in romania cu motivul pentru care mi l a luat ! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 11:27, 9 August 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati condus avand dreptul de conducere suspendat, probabil vi se va intocmi dosar penal in tara respectiva. Este o problema si faptul ca ati prezentat un document care anterior fusese declarat nul.
Am inteles asta si va multumesc pt raspunsul prompt. Pe mine m a oprit , mi a dat amenda pe care am platit-o, mi a luat permisul si o sa mi l trimita in tara, bineinteles cu motivele pentru care s a retinut. Problema mea cea mai mare este, daca se va intampla asta , cand va ajunge permisul ala in ro, raspund aici si pentru fapta savarsita acolo, avand in vedere ca in ro aveam deja permisul suspendat pentru conducere sub influenta alcoolului si inca nu stiu care va fi pedeapsa pt asta. Multumesc!
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati condus avand dreptul de conducere suspendat, probabil vi se va intocmi dosar penal in tara respectiva. Este o problema si faptul ca ati prezentat un document care anterior fusese declarat nul.

Referitor la partea cu "raspun aici pentru fapta savarsita in tara respectiva" , asta in cazul in care cei de acolo nu depisteaza faptul ca eu aveam deja permisul suspendat in ro.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa le comunice autoritatile din Romania.
In concluzie , chiar daca nu afla pana trimit alea in Romania, o sa le comunice autoritatile romane si dupa se intocmeste dosar penal si acolo, de fapta cu alcoolul raspund penal aici , de fapta ca am condus cu viteza si mi s a suspendat un permis nul in tara respectiva ,raspund penal acolo?

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează. Mulțumesc-
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018

Alte discuții în legătură

Info privind permis strain adrian0419 adrian0419 as vrea sa stiu daca exista vreo procedura legala sa imi pot recupera permisul de conducere strain dupa terminarea procesului.Stiu ca in ro se anuleaza pt ... (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul în italia pentru conducere sub influența alcoolului. Îl pot recupera dacă dau o declarație notarială că părăsesc țara definitiv? Angel20192020 Angel20192020 Buna ziua. Mi-a fost reținut permisul in italia .. pt conducere sub influența alcoolului. Intrebarea mea este ... pot face o declarație notariala prin care ... (vezi toată discuția)