avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Mi-a fost reținut permisul în Italia pentru ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Mi-a fost reținut permisul în Italia pentru conducere sub influența alcoolului. Îl pot recupera dacă dau o declarație notarială că părăsesc țara definitiv?

Buna ziua. Mi-a fost reținut permisul in italia .. pt conducere sub influența alcoolului. Intrebarea mea este ... pot face o declarație notariala prin care sa spun ca părăsesc țara definitiv , si sa imi înapoieze permisul? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:09, 1 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Permisul este românesc. Multumesc frumos pentru raspuns !!!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Declaratia nu este suficienta. Conducerea sub influenta alcoolului, in functie de alcolemie declanseaza o cauza penala. Pentru a vi se restitui permisul trebuie facuta o cerere la Prefectura, dar asta nu inlatura consecintele penale. Daca alcoolemia era de peste 0,8 g/l devine un caz penal si in functie de ceea ce s-a intamplat .
In astfel de cazuri permisul se va trimite in Romania prin Autoritati. Veti recupera candva in Romania.
Se pare ca nu se intelege exact. Sunt doua aspecte. Daca permisul a fost suspendat pe 3 luni, ipotizam, este posibil ca in functie de alcolemie, procurorul in cauza penala sa suspende pe 6 luni, sau mai mult in afara de condamnarea propriu-zisa care poate fi cu suspendare, munca in folosul comunitatii, etc. depinde de situatie. oricum daca nu se face o cerere la Prefectura, permisul nu se trimite automat. Respectivul permis va figura ca suspendat in baza de date a Politiei romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acool la volan cetatean strain miroiuh miroiuh Fratele meu a fost prin cu alcolemie de o,9 in sange. I s-a facut dosar penal conform art.336. Ce risca ca cetatean slovac? Are si permis de conducere eliberat ... (vezi toată discuția)
Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere italian suspendat in romania sorinrosca sorinrosca cetaten roman cu resedinta in italia,permis de conducere italian,judecat si condamnat la 7 luni cu suspendare+permis anulat pt alcool fara victime,fara pagube ... (vezi toată discuția)