avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecere frontiera cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecere frontiera cu minor

Buna ziua.
In urma divortului fiul nostru a ramas in custodia mea. Tatal are program de vizita sambata SAU duminica, in prima si a treia saptamana din luna.(El nu vine decat o data la 2-3 ani si nu pastreaza legatura cu minorul, dar asta e alta poveste). Acum vreau sa plec cu copilul in vacanta in afara tarii (am mai fost plecati), insa plecarea este in duminica din a treia saptamana a lunii, week-end in care tatal ar trebui sa il viziteze sambata sau duminica. Intrebarea mea este daca voi avea probleme la aeroport cu trecerea frontierei.? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 20:18, 7 August 2018
Nu veti avea probleme la aeroport daca dvs. aveti custodia exclusiva. Bine ar fi sa vorbiti cu tatal legat de acest aspect.
Asa era normal! Eu l-am anuntat, l-am rugat sa imi dea o procura pentru a fi sigura ca nu exista probleme, insa refuza orice fel de comunicare atat cu mine cat si cu fiul nostru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin hotarare judecatoreasca vi s-a acordat sau nu custodia exclusiva asupra copilului? Daca da, nu aveti nevoie de procura de la el. Daca nu, aveti nevoie de procura. Daca nu va da procura, atunci puteti formula o cerere avand ca obiect ordonanta de urgenta catre judecatoria de la domiciliul dvs. prin care sa solicitati suplinirea de catre instanta a acordului tatalui cu privire la deplasarea in strainatate.
Custodia mi-a fost acordata mie in urma cu 10 ani, la divort.
Intrebarea mea e generata de un vames care mi-a spus anul trecut ca ar fi bine sa nu ies din tara pe programul de vizita al tatalui. Poate era dansul prea generos :)

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama Ramona Manea 27 Ramona Manea 27 Se poate ca un parinte sa aiba drept la vizita in fiecare weekend ? Am cerut exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mine si modificarea ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)