Când m-am întors din concediu am găsit o citatie de la poliție, ca martor într-un dosar penal.
Dubios mi s-au părut următoarele:
- când am ajuns la sediul poliție, polițaiul de la poartă a refuzat să comunice sinsp. menționat în citatie prin centrala poliției, punându-mă să apelez nr.de mobil care era trecut cu pixul pe citatie;
- pentru audiere nu am fost dusă în camera nr. 116 menționată în citatie, ci într-o sală care nu prezenta pe ușă placă cu nr. și denumirea compartimentului. Această este una dintre diferențe pe care le-am sesizat, putând face comparație când peste câteva zile am fost condusă la cam.116. Tot atunci mi s-a comunicat că sinsp. menționat în citatie este în concediu.
- din martor am fost transformată în persoană vătămata fără a se preciza cine-i partea invinuita. Nici în plângerea penală nu s-a precizat partea învinuită. După câte știu o astfel de plângere nu face parte dintr-un dosar penal;
- nu mi s-a permis să scriu declarația, ea fiind tehnoredactata de către o terța persoană;
Prin urmare vă rog să-mi comunicați dacă procedurile enumerate sunt legale, cum pot dezlega misterul și eventual să-mi apăr drepturile.
Mulțumesc!
În citatia nr.1 emisă pe 25.07.2019 de către "IPJ Vrancea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dosar nr.970/P/2018 (107239/2018)" am fost chemată ca martor în dosarul penal mai sus mentionat.
Pe 2 aug.2018, când m-am dus la IPJ, persoana care a răspuns la nr.de mobil scris cu pixul pe citatie și care m-a preluat de la poarta poliției (nu s-a recomandat cine este, iar în citatie era specificat să mă prezint la cam.116, la sinsp.), mi-a zis inainte de a fi tehnoredactata declarația, că nu pot fi martor ci persoană vătămata atâta timp cât mi s-a efectuat doar citotestul, nu și mamografia, în campania de depistare a cancerului de col uterin și mamar care s-a desfășurat în perioada 28 nov.- 17 dec.2017, de către Fundația Renasterea in colaborare cu Roche Romania și Primăria Focșani. Deși am atenționat că nu folosește atât denumirea corectă a instituției, adică Primăria mun. Focsani, cât și încadrarea juridică, ca de ex. Roche Romania SRL, nu s-a făcut nici o corectură în tehnoredactarea declarației care am dat-o pe 2 aug.2018, privind modul de efectuare al programării, efectuarea de mamografii unor persoane neprogramate, intrarea în posesia rezultatului citotestului, ... Acea declarație, care a fost intitulată plângere penală pentru abuz în serviciu, art. .... cp și care nu menționează învinuitul, am semnat-o ca persoană vătămata.
Repet, nu mi s-a comunicat cine-i învinuit, care-i cauza sau cine-i procurorul de caz.
Când am întrebat de unde se cunosc datele personale ca pacient, pentru că se pare că mi se încalcă drepturile stipulate în legislația medicală, persoana care mi-a luat declarație mi-a răspuns că, are e-mailurile trimise de către mine Fundației Renașterea. Numai că nu mi le-a arătat când am cerut acest fapt. Nici adresa de e-mail de pe care am trimis e-mailurile nu a precizat-o, după ce am întrebat-o despre aceasta.
Deoarece mi s-a părut bizar ceea ce s-a întâmplat și de frică să nu fie o capcană, pe 6 aug.2018 m-am prezentat la poliție cu cerere de studiere al dosarului penal mai sus menționat, adresată sinsp., cum era specificat în hârtia referitoare la drepturile persoanei vătămate, care mi-a fost înmânată pentru semnare înainte de a se tehnoredacta declarația dată pe 2 aug.2018. Nu mi s-a permis să scriu de mâna declarația.
Pe 6 aug.2018, polițistul de la poartă a anunțat prin centrala politiei, deci diferit de procedura din 2 aug.2018, că o caut pe sinsp.. După ce mi-a comunicat că-i în concediu, am cerut să fiu preluată de către înlocuitor.
După circa jumătate de oră a coborât comisarul sef al serviciului.
După ce m-a dus în cam.116 unde a menționat că-i biroul dânsului și a colegii lui, i-am zis că pe 2 aug.2018 nu am dat declarație în acel birou, deși era menționat în citatie cam.116. M-a contrazis, susținând că pe 2 aug.2018 în biroul respectiv am dat declarație. I-am atras atenția că pe 2 aug. nici măcar nu m-a văzut, deși conform plăcuței de pe ușă cam.116 este biroul șefului. Cu toate că situația susținută de către mine am argumentat-o și cu deosebiri privind ușile celor două spatii sau alte elemente de decor interior, comisarul mai avea un pic ca să afirme că am halucinații. Interventie moderator:
Nu postati date personale in interiorul mesajelor.