avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acuzat de parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acuzat de parasirea locului accidentului

As avea si eu o intrebare,si anume:daca cineva te acuza de fuga de la locul unui accident care a avut ca rezultat vatamarea corporala a unei victime si esti chemat la politie,poti cere inainte de orice declaratie certificatul medico-legal din care sa rezulte vatamarea?In plus de asta,trebuie mentionat si faptul ca chemarea aceasta s-a facut dupa 2 saptamani de la presupusul ''accident''.Si de cand chemarea la sectie se face prin telefon?S-au desfiintat citatiile?Astept un raspuns.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 11:05, 20 Iulie 2010
nu sunteti in masura in aceasta etapa a anchetei sa formulati pretentii.

urmarirea penala nu are caracter public, iar actele din dosar nu va vor fi aratate.

abia la terminarea urmaririi penale, cand are loc prezenatrea materialului de urmarire penala vi se va da ocazia de a studia dosarul.

si citarea se poate face si prin telefon.
Daca intradevar, ati fost implicata intr-un accident rutier si ati parasit locul faptei, indiferent de existenta sau inexistenta certificatului medico-legal, tot ati savarsit infractiunea de parasire a locului accidentului.
Nu s-au desfiintat citatiile. Puteti sa raspundeti invitatiei telefonice si sa va prezentati la politie sau sa asteptati citatia( pe care trebuie sa scrie in ce calitate sunteti chemat: faptuitor, invinuit... numar de dosar etc).

In momentul in care va prezentati la politie, vi se va spune motivul chemarii, puteti sa solicitati sa vedeti certificatul medico- legal, si, functie de situatie, daca doriti, puteti sa nu dati nici o declaratie, cerand un termen pentru angajare aparator!
Daca imi pemiteti, as avea o precizare: in conditiile in care nu exista o vatamare a persoanei, deci nu exista fapta de vatamare din culpa, nu se poate vorbi despre parasirea locului accidentului!
si in baza carui text legal ar trebui sa solicite prezentarea certificatului medico-legal de catre ofiterul de politie?

in cel mai bun caz, poate sa intrebe daca un asemenea certificat exista si sa ceara lamuriri despre continutul acelui certficat, dar cam atat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala+parasirea locului accidentului Andrei_011 Andrei_011 Am o problema si va rog tarea mult daca puteti sa ma ajutati.Am 21 de ani si am permis de vreo 2 ani.In luna noiembrie, in timp ce livram marfa, am dat cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier al naibii de ciudat emilosiac emilosiac Buna ziua ! Am fost anul acesta la Vama Veche Constanta , in ultima seara , inainte de plecare , am fost implicat intr-un accident dupa cum urmeaza: o fata ... (vezi toată discuția)