avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acuzat de parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acuzat de parasirea locului accidentului

As avea si eu o intrebare,si anume:daca cineva te acuza de fuga de la locul unui accident care a avut ca rezultat vatamarea corporala a unei victime si esti chemat la politie,poti cere inainte de orice declaratie certificatul medico-legal din care sa rezulte vatamarea?In plus de asta,trebuie mentionat si faptul ca chemarea aceasta s-a facut dupa 2 saptamani de la presupusul ''accident''.Si de cand chemarea la sectie se face prin telefon?S-au desfiintat citatiile?Astept un raspuns.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 11:05, 20 Iulie 2010
As raspunde printr- o alta intrebare : in baza carui text de lege i s- ar refuza cererea pe care ar formula- o? Chiar as vrea sa stiu textul de lege respectiv!:)

Certificatul medico- legal de constatare a vatamarilor corporale suferite de o persoana nu se compara cu declaratia unui martor ori cu alte probe similare din dosar!

Se poate compara, eventual, cu raportul unei expertize tehnice- auto, care trebuie adus la cunostinta partilor! In acest sens, ca si texte de lege coroborate cu practica penala, as mentiona art.124 si 125 coroborate cu art.118 alin.3 si art.120 din Codul de Procedura Penala. Din practica penala, pe baza interpretarii logice a normei legale, va pot spune ca este obligatoriu ca partilor sa li se aduca la cunostinta rezultatul expertizei, chiar daca textul de lege nu prevede in mod expres aceasta.
2007_rozi a scris:

Daca intradevar, ati fost implicata intr-un accident rutier si ati parasit locul faptei, indiferent de existenta sau inexistenta certificatului medico-legal, tot ati savarsit infractiunea de parasire a locului accidentului.

Dar daca persoana respectiva doar minte si se da accidentata ?

m.belu a scris:

Daca imi pemiteti, as avea o precizare: in conditiile in care nu exista o vatamare a persoanei, deci nu exista fapta de vatamare din culpa, nu se poate vorbi despre parasirea locului accidentului!

Si in acest caz se mai poate dispune retinerea permisului ?

E foarte cu dus si-ntors. Daca vreau sa acuz pe cineva de parasirea locului accidentului nu ma opreste nimic sa dau cu piciorul intr-un perete de beton si poate sa-i mai dau si aluia un bocanc in masina ca sa se vada avarii...

Astfel de situatii nu ar trebui dovedite cu martori ?
este nevoie si de martori insa este importanta vatamarea constata prin certificat medico legal. Daca sunteti nemultumit de mentiunile certificatului (il considerati eronat) cereti o noua expertiza care sa precizeze si daca vatamarea poate fi rezultatul unui accident rutier. este greu sa dai cu piciorul in perete si sa spui ca te-a calcat masina deoarece vor exista neconcordante intre rani si descrierea accidentului facuta de catre "victima".

de asemenea cereti politistului sa dispuna efectuarea unei expertizr asupra masinii dvs care sa confirme/infirme descrierea dinamicii accidentului asa cum este descris de catre "victima"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala+parasirea locului accidentului Andrei_011 Andrei_011 Am o problema si va rog tarea mult daca puteti sa ma ajutati.Am 21 de ani si am permis de vreo 2 ani.In luna noiembrie, in timp ce livram marfa, am dat cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier al naibii de ciudat emilosiac emilosiac Buna ziua ! Am fost anul acesta la Vama Veche Constanta , in ultima seara , inainte de plecare , am fost implicat intr-un accident dupa cum urmeaza: o fata ... (vezi toată discuția)