avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partial

Am depus actele pentru pensia anticipata partial in luna Ianuarie 2008 si am primit decizia de pens. anticipata in luna aprilie 2008 . Am lucrat fara intreruperea contractului de munca pana la primirea deciziei de pensionare. Stagiul de cotizare luat in calcul la stabilirea pensiei a fost cel existent in luna Ianuarie.
Intrbarea mea este : cand am dreptul sa solicit valorificarea stagiului realizat in lunile cand am astepatat emiterea deciziei de pensionare ( febr., mart. aprilie ) , deoarece in aceasta perioada am beneficiat cu ocazia iesirii la pensie , de un numar de 20 salarii compensatorii, pentru care am platit CAS , deci este vorba de punctajul echivalent unui stagiu de aproape doi ani.

Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:31, 5 Noiembrie 2009
Iata ce spune Legea 19/2000:
Art. 52. - La data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, in conformitate cu prevederile art. 42, pensia anticipata partiala devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 50 alin. (2) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare, trecerea la pensia pentru limita de varsta facandu-se la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sor_ile sor_ile Buna ziua.Am iesit la pensie la cerere iar acum trei ani am implinit varsta de pensionare de 60 de ani.Mai era nevoie sa merg sa anunt pentru calcularea ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Ma aflu in urmatoarea situatie : In luna aprilie 2018, am depus documentele pentru calcularea drepturilor de pensie (anticipata sau anticipata partiala, ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)