avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta teritoriala poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta teritoriala poprire

Buna ziua.

Recent, am gasit acest paragraf, si ma intreb daca poprirea mea este legitima dpdv legal.

"Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul", potrivit procedurii civile. Dacă nu se respectă regula de competență teritorială, apare nulitatea necondiționată a actelor de procedură efectuate. Altfel spus, dacă creditorul merge la un executor care nu e competent, care e mai aproape de el, de exemplu, poprirea nu e valabilă și poate fi contestată."

Tin sa mentionez faptul ca poprirea mi s-a pus la 30.01.2018 pe Botosani cu un executor din Suceava si ca eu mi-am schimbat domiciliul acum vreo 3 ani pe Bucuresti.

Nu prea mai conteaza, deoarece am achitat-o, dar as dori sa stiu ce se putea face in acest caz.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Iulian Boicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:50, 9 August 2018
Dacă ati achitat o de buna voie orice fel de nulitate se acoperă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce ati achitat...ati achitat si nu mai aveti ce face. Insa, la momentul respectiv se putea solutiona. Chiar astazi m-am intors de la o instanta ( Trib Bucuresti ), unde judecatorii au considerat ca executorul trebuia sa faca demersurile de a afla domiciliul debitorului aand in vedere ca se mentiona "destinatar mutat" si totodata au respins exceptia tardivitatii introducerii cererii - invocata de catre creditoare. In concluzie, la prima vedere probabil ca aveati ceva sanse de castig.
A fost poprire pe salariu. Nu prea aveam cum sa o refuz.
Tot executare este. Tot contestatie la executare se putea depune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare floridemar floridemar Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: am divortat de curand si am un copil pentru care fostul sot va trebui sa plateasca 1/4 din salariu ca pensie ... (vezi toată discuția)