Recent, am gasit acest paragraf, si ma intreb daca poprirea mea este legitima dpdv legal.
"Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul", potrivit procedurii civile. Dacă nu se respectă regula de competență teritorială, apare nulitatea necondiționată a actelor de procedură efectuate. Altfel spus, dacă creditorul merge la un executor care nu e competent, care e mai aproape de el, de exemplu, poprirea nu e valabilă și poate fi contestată."
Tin sa mentionez faptul ca poprirea mi s-a pus la 30.01.2018 pe Botosani cu un executor din Suceava si ca eu mi-am schimbat domiciliul acum vreo 3 ani pe Bucuresti.
Nu prea mai conteaza, deoarece am achitat-o, dar as dori sa stiu ce se putea face in acest caz.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din moment ce ati achitat...ati achitat si nu mai aveti ce face. Insa, la momentul respectiv se putea solutiona. Chiar astazi m-am intors de la o instanta ( Trib Bucuresti ), unde judecatorii au considerat ca executorul trebuia sa faca demersurile de a afla domiciliul debitorului aand in vedere ca se mentiona "destinatar mutat" si totodata au respins exceptia tardivitatii introducerii cererii - invocata de catre creditoare. In concluzie, la prima vedere probabil ca aveati ceva sanse de castig.
Executare silita
costel_57
Buna ziua,
Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)