avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna seara!
Va supun atentiei urmatoarea speta: am divortat de curand si am un copil pentru care fostul sot va trebui sa plateasca 1/4 din salariu ca pensie alimentara. Abia am primit hotararea si acum incerc sa rezolv problema pensiei alimentare pe care fostul sot trebuie sa o plateasca retroactiv, de la data introducerii actiunii in instanta (aproximativ 1 an ). Nu as vrea sa ajung in situatia de a-mi da din nou in judecata sotul pentru neplata pensiei (ma astept sa se intample asta)
Cum pot proceda astfel incat sa i se opreasca pensia pe statul de plata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:31, 23 Octombrie 2013
Buna seara,
Daca instanta nu a dispus asta prin sentinta este mai greu.
Incercati sa trimiteti sentinta legalizata la institutia la care lucreaza solicitand sa se depuna pensia in contul dumneavoastra.
S-ar putea sa reusiti.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc!
Puteti sa trimiteti cate setinte legalizate doriti, instituita nu va tine cont de ele.
Pentru insitutirea popririi aveti doua variante
1. Depuneti o cerere la judecatoria care a emis sentinta si solicitati infiintarea popririi
sau
2. Investiti hotararea cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc
ramane doar varianta 2, instanta nu mai infiinteaza poprirea, apelati la un executor.
Poprirea
Art. 781
Cererea de poprire. Competenţa
(1) Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripţia curţii de apel unde îşi are domiciliul sau sediul debitorul ori terţul poprit.
(2) În cazul popririi pe conturile unei persoane fizice sau juridice, competenţa aparţine executorului judecătoresc al cărui birou se află în circumscripţia curţii de apel de la domiciliul sau sediul debitorului ori, după caz, de la sediul principal sau, după caz, de la sediile secundare ale instituţiei de credit unde debitorul şi-a deschis contul. Dacă debitorul are mai multe conturi deschise, competenţa pentru înfiinţarea popririi asupra tuturor conturilor aparţine executorului judecătoresc de la oricare dintre locurile unde acestea au fost deschise.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind plata pensiei de intretinere daniel65 daniel65 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a pensiei alimentare pentru fata mea care a inplinit 18 ani si 9 luni ,dar casa de pensii a ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)