avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva?

Mi s-a desfacut contractul de munca deoarece fiind delegat la un alt loc de munca (aflat la 250km de casa) in cadrul aceleeasi companii am refuzat.,refuzul meu ca si oferta de delegare facandu-se in urma unui telefon,dat catre mine de seful de serviciu.care mi-a spus ca mi s-a desfiintat locul de munca. Nu am semnat nici un act...ccm la nivel de unitate are clauza de mobilitate...ce ma fac? pot sa ii dau in judecata? am sanse de castig? Am motivat ca am familie ,ca ma ocup de educatia copilului meu din prima casatorie care are 13 ani. Cu toate astea m-au trecut absent nemotivat spunandu-mi ca trebuia sa ma prezint la servici ,unde am fost delegat .Totusi eu m-am dus zilnic la locul de munca din orasul de domiciliu...si am muncit pro bono nesemnand nici o condica de prezenta,pt ca trebuia sa o semnez pe cea din orasul in care am fost delegat. Pot sa ii dau in judecata pe motiv ca delegarea s-a facut abuziv?:((
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 19:52, 5 Noiembrie 2009
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
Nu fiti asa suparat...trebuie vazute actele ( contractul individual, colectiv...) si se gaseste o rezolvare.In general nu e bine sa nu semnati pentru ce va e in beneficiu( ex. Condica)nu va poate obliga nimeni la nimic in afara contractului
Sunteti un inger !Va multumesc!
In cazul delegarii nu este nevoie de acordul salariatului. Numai prelungirea peste primele 60 de zile necesita acordul salariatului.
Codul muncii
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. - Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Buna seara,

ma iertati ca intervin: nu ati incurcat cumva termenii?? adica poate ati fost detasat? Spun acest lucru pentru ca pomeniti de un alt loc de munca/alt angajator si ca vi s-a facut o oferta in acest sens..acestea sunt, din punctul meu de vedere indicii pentru o detasare. La delegare nu se face oferta!. Delegarea se face prin ordin de delegare....Detasarea se face la un alt angajator, pe maxim 1 an, iar angajatul isi da consimtamantul.
Este important sa vedeti in oferta respectiva: daca este vorba sau nu de un alt angajator si nu de un punct de lucru al acelui angajator (caz in care ar fi delegare), perioada, daca se specifica ca se platesc anumite/toate drepturile salariale de catre acel angajator, etc..Asa cum zicea si cineva mai devreme, trebuie vazute actele. Daca este intr-adevar delegare, aceasta reprezinta o sarcina de serviciu si este obligatorie. refuzul poate fi motiv pentru sanctionarea angajatului.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare fortata de la locul de munca surd mihai surd mihai buna ziua, momentan lucrez in sucursala unei banci pe postul de administrator cont. seful meu vre sa ma trimita in alt oras din judet pentru a inlocui pentru ... (vezi toată discuția)
Relocare loc de munca tbia tbia Buna ziua Sucursala unde am lucrat eu a fost desfiintata in timp ce eu eram in CIC. In mai eu va trebui sa-mi reincep activitatea, intebarea mea este cat de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)