avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate eliberat de primarie fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate eliberat de primarie fara succesiune

Buna seara,

Bunica (decedata in 1998) a avut act de proprietate pe terenul din casa parinteasca.
Ulteriror tatal meu a decedat (2008) si de curand a decedat si mama.
Eu nu m-am interesat de loc de acte, dar fratele meu cu cateva luni inainte a mers la primarie si a eliberat act de proprietate pe numele mamei. Apoi la notar a facut act v-c de pe numele mamei pe numele lui. Eu afland toate aceste aspecte deabea dupa decesul mamei.

Acum efectiv el este proprietar pe teren.

Am inteles ca in trecut existau "sorti de izbanda" in asftel de cazuri dar, de curand s-a adaugat o lege prin care greseli descoperite in act, se mai pot sesiza in maxim 30 de zile ( de la eliberare, nici macar de la instiintarea mea, eu nefiind prezenta in nici-un act ).

O alta varianta este este disputarea in instanta a contractul de v-c, pe fondul unei v-c mascscate, dar si aici este o problema pentru ca nu pot demonstra asta in instanta.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune alex61 alex61 Bunicul meu a decedat in 1956,lasand sotiei si copiilor lui,prin testament,o suprafata de 40350mp(teren vilan si extravilan). Bunica mea,in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mani_gia mani_gia Bunica din partea tatalui meu a decedat de curand si am purces la procedura de dezbatere a mostenirii. Consultand actele ramase de la bunica, am constatat ... (vezi toată discuția)