avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Bunicul meu a decedat in 1956,lasand sotiei si copiilor lui,prin testament,o suprafata de 40350mp(teren vilan si extravilan). Bunica mea,in 1993,si-a trecut in proprietate(cu Titlu de proprietate) o suprafata de 36700 mp,conform Registrului Agricol. Aceasta suprafata a ramas in proprietatea ei pana in 2000, cand a decedat.
In 2012, la succesiune,notarul in baza titlului (pe numele bunicii),a admis ca fiecare copil,din cei 6,sa detina 1/6 din masa succesorala,in mod egal,fara a tine cont de testamentul din 1956 al bunicului,acesta nefiind valabil.(fiind din perioada colectivizarii).
Toti mostenitorii au fost de acord cu succesiunea, au semnat-o in fata notarului,dar vor sa faca imparteala pamantului dupa testamentul din 1956,spunand ca eu nu mai am dreptul,fiindca mama mea si-ar fi retras pamantul din masa succesorala.
Am inteles ca,indiferent daca mama si-a retras sau nu pamantul din testament,eu tot am dreptul la 1/6 din suprafata de 36700mp(a bunicii),pentru ca restul mostenitorilor nu si-au trecut ,fiecare,pe un titlu personal , dreptul din testament.
As dori(si multumesc anticipat) un raspuns din partea unei persoane competente in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:52, 11 Decembrie 2012
Daca sunteti trecuta in actul succesoral de la notariat,din 2012, de pe urma bunicii cu 1/6 atunci aveti dreptul la acea cota.
Ei pot merge in instanta, pentru atacarea actului meu de succesiune?
si daca da,ce sorti de izbanda pot avea?
functie de motivele invocate instanta va analiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare masa succesorala vs testament gratiand gratiand As avea nevoie de un sfat. In 1997 tatal meu a facut succesiunea dupa mama sa (bunica mea)decedata in acelasi an, masa succesorala constand intr-un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)