avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 17 ani și doresc sa plec de acasă de buna voie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 17 ani și doresc sa plec de acasă de buna voie

Bună seara, numele meu este Ionuț și doresc sa aflu câteva informații, iubita mea are 17 ani și dorește sa se mute la mine de buna voie din cauza unor probleme în familie care nu mai încetează. Nu știm cum sa procedam mai exact pt ca nu îmi convine sa o vad mereu plângând și suferind din cauza acelor probleme din familia ei.O obliga sa stea acasă și sa nu ne mai vedem și multe altele, dar aceasta fata este deja o gospodina excelenta încă de pe acum și știe sa facă orice într-o casă și pe lângă asta a învățat și a frecventat școala fără absente iar media ei anula este peste nota 9.Deci unde greșește fata asta când face tot ce i se cere și tot ce este de făcut și poate sa facă? Va mulțumesc anticipat pentru tot și va urez multa sănătate și fericire!
Cel mai recent răspuns: Deus Ex , utilizator 16:26, 8 August 2018
Intotdeauna cand ai o problema, nu incerca sa te concentrezi numai pe efect, cel mai important, incearca sa analizezi cauzele, altfel, nu rezolvi nimic decat sa te lamentezi la nesfarsit. Probabil ca parintii ii doresc sa ramana acasa pana isi termina studiile si, si devine majora. Pe langa aceasta, daca spui ca "este o gospodina excelenta si ordonata" inseamna ca parintii au invata-o bine pentru viata, ii doresc sa aiba o viata la fel de "excelenta". Aburii independentei nu sunt intotdeauna "roz", cauzele conflictului dintre "dorinta ei de independenta" si motivele impuse de parinti trebuie analizate si probabil nu sunt in defavoarea ei. Nu uita ca un rau odata facut, nu mai poate fi reparat" ci doar lectie pentru viitor. Inainte de un asemena "pas" analizeaza cu ea care este cea mai "buna solutie".
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
razerul, utilizator
Salut tizule, daca pot spune asa... Din ce spui pare a fi o problema in familia ei... Am vazut un caz asemanator, vecini, familie buna... La fel, fata invata bine, era tinuta "din scurt" de parintii si...pana la urma a fugit de acasa cu iubitul... Parinti au gasit-o pana la urma dar, fiind aproape majora, nu au avut ce face...sau resemnat...Dupa un timp relatia cu iubitul si familia lui a inceput sa se deterioreze, au inceput certurile, parinti ei o vedeau ca pe o 'ratata"... In fine...dupa lungi discutii se impaca cu el si acum stau cu chirie si incearca sa aibe o relatie cat de cat ok... deci, nu toate sfârsesc roz...
Eu zic sa o ajuti, sa vezi care sunt si de la ce au inceput problemele (banuiesc ca parintii ei te cunosc si nu mereu au fost contra ta...) Vb. cu ea sa mai astepte putin, sprijino* daca ti le ea, sa termine liceul, mai ales ca are si medii destul de mari, sa intre la o facultate buna si vedeti apoi... Si incearca sa vezi dece sa racit relatia ta cu parintii ei... Bafta
Relația mea cu familia ei a fost bună pana la un moment dat când totul s.a întors împotriva mea fără sa fac nimic iar când am încercat sa ajut prin orice mijloc a fost bine, ca mai apoi sa cad tot eu vinovat pt binele făcut și ajutorul acordat,

Ionut.ion a scris:

Salut tizule, daca pot spune asa... Din ce spui pare a fi o problema in familia ei... Am vazut un caz asemanator, vecini, familie buna... La fel, fata invata bine, era tinuta "din scurt" de parintii si...pana la urma a fugit de acasa cu iubitul... Parinti au gasit-o pana la urma dar, fiind aproape majora, nu au avut ce face...sau resemnat...Dupa un timp relatia cu iubitul si familia lui a inceput sa se deterioreze, au inceput certurile, parinti ei o vedeau ca pe o 'ratata"... In fine...dupa lungi discutii se impaca cu el si acum stau cu chirie si incearca sa aibe o relatie cat de cat ok... deci, nu toate sfârsesc roz...
Eu zic sa o ajuti, sa vezi care sunt si de la ce au inceput problemele (banuiesc ca parintii ei te cunosc si nu mereu au fost contra ta...) Vb. cu ea sa mai astepte putin, sprijino* daca ti le ea, sa termine liceul, mai ales ca are si medii destul de mari, sa intre la o facultate buna si vedeti apoi... Si incearca sa vezi dece sa racit relatia ta cu parintii ei... Bafta

Și vreau sa o ajut și sa o sprijin sa termine școală s.a.m.d, nu sa ii pun piedici sau sa ii fac probleme ca e iubita mea și țin enorm la ea.

Ionut.ion a scris:

Adica era ok cand ai putut ajuta si mai apoi, fie ca nu ai mai putut sau nu ai mai vrut, sa ajuti s-au schimbat...? Sa sti ca in viata e greu cu oamenii... Daca ti le ea si sentimentul e reciproc veti gasi o cale de a fi impreuna... acum fi langa ea, sprijin-o si incearca sa te reimpaci cu ai ei ( dute cu flori si ciocolata la mama, scoate pe tata la o bere, nu stiu ;))) )

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)