avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scutire impozit pe pensie persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scutire impozit pe pensie persoana cu handicap

Buna ziua,
O am pe mama mea cu certificat de handicap accentuat obtinut in 2017.Anul acesta am facut reevaluare,mi s-a dat grad grav cu insotitor,obtinut pe 30 iulie 2018.Nu am stiut si nu mi s-a spus ca beneficiaza de scutire pe impozit pe venit din pensie.Acum am descoperit dupa o cautare mai profunda a internetului.Se poate face aceasta scutire retroactiv sau numai de la data cererii depuse ?Legea nu e prea clara...Mentionez ca are pensie de urmas MApN.Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Handicap grav ginnyy ginnyy Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială (l ... (vezi toată discuția)
Mama mea are alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ... Adydidi Adydidi Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor? (vezi toată discuția)