avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... decontari analize si investigatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

decontari analize si investigatii

Buna ziua. Lucrez in domeniul medical si am inteles ca exista o lege care spune ca personalul medical beneficiaza de decontarea de catre angajator a unor analize si investigatii care nu sunt decontate de catre casa de asigurari. Ma intereseaza exact aceasta lege si continutul acesteia. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 10 August 2018
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 7 Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Legea ssm nr. 319/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
Prevederile se refera la examinarea medicala la angajare si examinarea medicala periodica a salariatilor.
Sunt aplicabile prevederile din fisele preavazute in anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Nu exista niciun alt text de lege care sa prevada ceea ce spuneti dvs.....probabil in c.c.m. aplicabil sa existe asa ceva.
multumesc pentru raspunsuri. Stiu sigur ca exista ceva dar nu stiu exact iar angajatorii nu sufla nici o vorba.
asta stiu dar pe langa asta cei care lucreaza in sistemul sanitar au niste beneficii. asta caut. multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate in CCM aplicabil gasiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Medicina muncii Lino Lino Cine trebuie sa suporte costurile pentru examenul medical la angajare? (vezi toată discuția)