Am bătut pe casa un bon de 0.35 dar el trebuia să fie de 3.5 lei, cum pot sa rezolv problema fara sa am probleme? Produsul a fost un corn iar doamna care voia să il cumpere sa răzgândit și a luat altceva (adică bonul trebuie anulat nu corectat cred...)
Și dacă greșală nu ar fi corectată ce sar putea întâmpla??
Va rog ajutati-ma nu știu ce să fac.
Daca ar veni un control de la ANAF sau fisc ar vedea greșala și ar fi grav??
Bonul a fost bătut acum 2 zile de mine.
Mai jos este procedura (bonul emis nu se poate anula). Practic bonul ramane asa si se corecteaza doar in contabilitate:
Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.
Art. 34. - Funcţiile interzise aparatelor de marcat electronice fiscale, cu excepţia celor destinate activităţilor de taximetrie, sunt următoarele:
f) corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal;
Ca o completare, doua modele orientative de documente utile:
Anexa 1
Proces verbal de corectare/anulare bon fiscal
Numar…….. /data……………..
Subsemnata/ul …………………….……………. in calitate de angajat al …………..……………….……… in functia de…………….………………. , posesor/oare a/al CI seria…… nr…….., CNP………………………………………, prin prezenta va aduc la cunostinta ca bonul cu nr……. din data de……………….. in suma de …………………. a fost emis gresit , motivul fiind ………………………………………….. .
Pentru corectie a fost emis bonul nr………….. din data de……………….. in suma de…………………………. .
Nume si semnatura Data
Anexa 2
SC……… SRL
J../…/…
CUI:……..
Adresa:
Decizie de aprobare a corectiei
Numar .… / data ………
Conducerea departamentului financiar-contabil a ………………………………., reprezentata prin …………………… in calitate de ……………………. (director financiar-contabil/contabil-şef /altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii), in baza procesului verbal nr…..din data de ……………., decide anularea bonului fiscal nr……. din data de……………. in suma de………………… .