avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare legată de casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare legată de casa de marcat

Buna ziua! Am si eu o intrebare , colegii mei au bătut manual pe o casa de marcat la o terasa , si intr un fel si eu am fost complice nu stiu in ce gen de infracțiune se încadrează , puteți sa imi ziceți si mie va rog niste detalii+consecințe? Mulțumesc !
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:09, 10 Aprilie 2018
Ce anume au inregistrat? Nu se prea intelege din intrebare.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Au bătut manual pe casa de marcat , au scos o nota de plata de exemplu 74 lei , casa a fost oprită si au bătut manual 80 lei , problema e ca din câte am înțeles au bătut cu 19%tva in loc de 9
Daca s-a inregistrat ceva din eroare in casa de marcat se urmeaza procedura prevazuta de norme OUG 28/1999:

Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala casa de marca haiducu haiducu ce se poate intampla cand in casa de marcat sa batut gresit (in loc de 1 un sa batut 111) cum se poate remedia greseala ?? (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Am încasat o sumă cu cardul dar nu am făcut operațiunea care marchează acest lucru pe casa de marcat. ulterior am făcut doar declarația cu explicația, e corect așa? rodikontro rodikontro Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect? Am încasat o suma cu cardul dar pe casa de marcat nu am apăsat tasta PY care marcheaza acest lucru ... (vezi toată discuția)