Buna ziua! Am si eu o intrebare , colegii mei au bătut manual pe o casa de marcat la o terasa , si intr un fel si eu am fost complice nu stiu in ce gen de infracțiune se încadrează , puteți sa imi ziceți si mie va rog niste detalii+consecințe? Mulțumesc !
Au bătut manual pe casa de marcat , au scos o nota de plata de exemplu 74 lei , casa a fost oprită si au bătut manual 80 lei , problema e ca din câte am înțeles au bătut cu 19%tva in loc de 9
Daca s-a inregistrat ceva din eroare in casa de marcat se urmeaza procedura prevazuta de norme OUG 28/1999:
Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.