Am încasat o sumă cu cardul dar nu am făcut operațiunea care marchează acest lucru pe casa de marcat. Ulterior am făcut doar declarația cu explicația, e corect așa?
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect? Am încasat o suma cu cardul dar pe casa de marcat nu am apăsat tasta PY care marcheaza acest lucru pe noile case de marcat și s-a inregistrat suma ca fiind încasată numerar. Am observat scest lucru cand am scos raportul Z. Am facut declaratia cu explicația dar nu am mai emis un alt bon de corectie nici atunci nici a doua zi... E corect așa?? Daca reiese din explicatie??? Multumesc mult...
Nu trebuie emis. Ati procedat corect daca ati urmat pasii acestia:
Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.