avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titular cont bancar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titular cont bancar decedat

Buna ziua. Bunica mea a decedat in iulie 2018, avea un depozit bancar cu doi imputerniciti: bunicul si tatal meu. Banca i-a trimis cerere de actualizare a datelor acum o luna cu specificatia ca se va bloca contul daca nu se actualizeaza datele. Bunica mea a fost imobilizata la pat din decembrie 2017, in stare avansata de degradare fizica si pshica, nu am avut cum sa facem procura sa o reprezentam. Dupa deces am fost la banca cu tatal meu (imputernicit pe contul bunicii) sa scoata banii de cont ca sa putem face succesiunea. Ni s-a spus ca nu ne pot elibera banii pana nu actualizam datele, am mentionat ca titularul este decedat si vom face succesiunea dar avem nevoie de acei bani ca sa o putem face, costa peste 6000 lei. Banca refuza sa ne permita sa retragem banii si spun ca vor bloca contul pana nu venim cu actele de succesiune. Ce putem face in acest caz, mentionez ca fara acei bani nu putem deschide succesiunea.
Da, trebuie facuta succesiunea si apoi veti putea avea acces la banii din cont. Altfel nu.
Nu aveti alta solutie,va trebui sa prezentati bancii certificat de mostenitor pt a intra in posesia sei.Incercati sa va imprumutati pt scurt timp cu bani de la rude ,prieteni pana rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)
Pensiile neridicate de titular, în caz de deces al acestuia anca_luc anca_luc Buna ziua, Imi puteti spune,va rog ,ce se intampla cu pensiile neridicate de titular in caz de deces al acestuia? Este vorba de pensia de limita de varsta a ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cont cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, bunica mea a decedat si inainte sa moara l-a imputernicit pe unchiul meu (ginerele ei) pe un cont bancar.Intrebarea mea este bunicul meu mai are ... (vezi toată discuția)