avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repercursiuni schimbare Cod COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repercursiuni schimbare Cod COR

Buna ziua, tocmai am aflat ca firma la care sunt angajata vrea sa schimbe codul COR tuturor angajatilor din 214461 (inginer in cercetare..) in 215313 (consilier tehnic). Imi puteti spune ce repercursiuni ar fi in viitor?
In sensul ca ma va afecta la pensie? Poate angajatorul sa schimbe codul COR fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 9 August 2018
Functiile nu afecteaza pensia .... poate sa va treaca si muncitor necalificat, intrucat pensia nu se raporteaza la functia detinuta.

Codul COR se poate schimba fara acordul dvs., insa nu si functia .. Ce ati mentionat dvs in mesaj este vorba despre modificarea functiei.
Multumesc pt raspunsul prompt. Imi puteti da mai multe detalii legate de schimbarea functiei, va rog? Daca se schimba codul COR se modifica si fisa postului, nu? Eu sunt obligata sa accept toate schimbarile?
Schimbarea functiei presupune incheierea un act aditional la c.i.m. care prevede ca se modifica functia din ..... in ......, incepand cu data de .....

Art. 41alin.1 din Codul Muncii prevede expres ca, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor,

Odata cu modificarea functiei se modifica si fisa postului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Account specialist maryusdv8 maryusdv8 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: - in fisa de post, ca functie, este specificat \\"account specialist\\"; - ... (vezi toată discuția)
Fișa de post takytaky1 takytaky1 Buna ziua. Lucrez in industria textila(fiind calificat,cu liceu si diploma de calificat în industria textilă)nelămurire mea e :De ce ne pune sa semnam ... (vezi toată discuția)