O intreprindere din Romania, detinuta in totalitate de catre o intreprindere din Franta, este considerata legata de aceasta din urma?
Care este temeiul legal prin care doua sau mai multe intreprinderi, aflate pe teritoriul unor state membre diferite, se considera legate?
Multumesc
Buna ziua. La ce va referiti cand mentionati ca "este considerata legata" de firma din Franta? Daca va referiti la diferentele intre filiala si sucursala a firmei din Franta, acest lucru se poate observa din actele incheiate, Act constitutiv, ale firmei din Romania. Sunt multe diferente si asemanari intre filiala si sucursala iar, in principal, filiala este o societate independenta, cu personalitate juridica proprie fata de societatea-mama (din Franta) sub al carei control se afla; sucursala nu este o entitate cu personalitate juridica proprie (adica nu actioneaza in mod autonom si nu are o existenta de sine statatoare, depinzand de societatea din Franta), ci face parte din structura organica a societatii-mama si este dependenta din punct de vedere economic de aceasta.
Conform art. 4 ind. 1 din Legea nr. 346/2004, in functie de relatia lor cu alte intreprinderi, intrepriderile se clasifica in 3 categorii.
Ceea ce intereseaza aici este statutul de "intreprindere legata". Societatea A din Franta detine 100% o societate B din Romania. Se completeaza declaratia de IMM pentru intreprinderi legate? Pot fi ele legate in conditiile in care societatea din Franta nu se supune legislatiei romanesti privind incadrarea in categoria IMM, intocmirea situatiilor financiare anuale si calculul numarului mediu de angajati?