avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abitatie viagera

In 2014 am incheiata un contract de vanzare cumparare a unei locuinte (care apartinea socrului ) intre mine si socrul meu in care socrul isi rezerva dreptul de abitatie viagera.In 2015 socrul incendiaza in proportie de 85% aceasta locuinta.Am reconstruit aceasta proprietate pe cheltuiala mea si l-am lasat pe socrul meu sa locuiasca in continuarea in locuinta.El a continuat sa abuzeze si sa distruga(pe fondul consumului de alcool) in continuare camera in care locuieste transformand-o in,, toaleta publica,, distrugand podeaua ,mobilierul,pereti,obiectele de uz casnic din aceasta camera.Desi am tolerat si acesta situatie acum sunt sicanata si de cumnatii mei care ma poarta pe drumuri cu tot felul de reclamatii pe la politie pe la asistenta sociala etc ca tatal lor nu este ingrijit.mentionez ca eu l-am internat in spital de nenumerate ori pentru multiplele lui probleme de sanatate(diabet,operatii de fiere,accident vascular,amputatie degete picior etc)asigurandu-i personal menajul(curatenie,preparare alimente,spalat rufe igiena personala,administrare tratament medicamentos)Intrebarea mea urmatoare .”Pot solicita decaderea din dreptul de abitatie viagera a socrului meu si totodata evacuarea din locuinta pe baza abuzului de folosire a acestui drept?
Cel mai recent răspuns: getacr , utilizator 21:55, 9 August 2018
Daca ati incheiat un contract de vanzare, desi s-a stabilit un drept de abitatie pana la decesul persoanei respective, sunteti indreptatita sa formulati o actiune in evacuare , avand in vedere ca sunteti proprietar iar socrul are calitatea de tolerat. De asemenea, sa aveti in vedere dispozitiile art. 747 Cod Civil privind stingerea uzufructului in caz de abuz de folosinta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot intra in proprietatea mea... tied tied de urgentza daca se poate, va rog sa imi raspundeti pana apelez la un avocat, am nevoie urgenta de o informatie, si anume: spetza este urmatoarea: 1. ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot lua impotriva fiului de 21 ani? Kamelia Ki Kamelia Ki Buna seara, Fiul meu de 21 de ani cu care locuiesc, (sunt divortata de 19 ani), se poarta foarte urat cu mine. Nu contribuie la cheltuielile casei si nici la ... (vezi toată discuția)
Lamurire cu privire la ,,anexele gospodaresti.. Livia Cosma Livia Cosma In urma cu 4 ani m-am mutat la tara.Am obtinut autorizatie pt. renovre si mansardarea casei iar in iunie 2008 am facut receptia lucrarilor conform legislatiei ... (vezi toată discuția)