avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare sume neachitate de chirias
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare sume neachitate de chirias

Pentru perioada Oct.2017 si Oct.2018,in calitate de propietar,am incheiat un contract de inchiriere cu o familie care avea doi copii (doi si trei ani, cred). Contractul a fost depus la FISC.
In luna martie chiriasii au parasit locuita,fara sa ma instiinteze si fara sa-si plateasca datoriile :chirii,sume restante la intretinere si la lumina.
Primele doua luni chiriasii si-au achitat (cu intarziere)datoriile.Ulterior au inceput discutiile interminabile pentru plata sumelor datorate.Am avut si cateva intalniri cu parintii mamei copiilor,la care am fost invitat pentru a-mi promite ca sumele restante vor vi achitate. Nu s-a intamplat asa. Fiind perioada de iarna si fiind la mijloc cei doi copii,am amanat aplicarea clauzei de evacuare din contract.
In luna martie cand trebuia sa ne intalnim sa-mi dea banii, chiriasii au plecat lasan cheia la un vecin.
Am vorbit de cateva ori la telefon dar nu s-a intamplat nimic.
Ulterior am aflat ca parintii copiilor nu erau casatoriti,avand nume diferite si ca si-au dat demisia de la locurile lor de munca in acelasi timp.
Am facut plangere la politie,dar mi s-a raspuns ca nu au cum sa ma ajute,nefiind caz de competenta lor.
As vrea sa stiu daca in legislatia romaneasca exista vreun act normativ care sa pedepseasca astfel de fape si daca exista vreo posibilitate sa recuperez macar sumele aferente intretinerii si energiei electrice consumate de chiriasi in perioada in care au locuit in apartamentul meu.
Multumesc.


Adresandu -va unui av o sa vredeti ca exista solutii, puteti recupera sumele datorate in urma unui proces civil.Problema dvs chiar nu era de competenta politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari sume datorate de chirias vmdm vmdm Pentru perioada Oct.2017 si Oct.2018,in calitate de propietar,am incheiat un contract de inchiriere cu o familie care avea doi copii (doi si trei ani, cred). ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere, obligatii chiriasi summerwinter summerwinter Am un apartament cu 2 camere, pe care l-am inchiriat unor tineri. intocmind o conventie contractuala intre parti. Acest contract nu a fost inregistrat sau ... (vezi toată discuția)
Tzeapa chirias doctorATU doctorATU Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru ... (vezi toată discuția)