avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dupa cat timp pot scoate banii din firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dupa cat timp pot scoate banii din firma?

Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an?
Mi-a spus cineva care detine un SRL relativ recent infiintat ca nu poate scoate banii decat peste 1 an din firma si nu stiu daca este valabil si in cazul meu.
Referitor la decontari,cat la % din combustibil pot deduce?Combustibilul este folosit in interesul firmei.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:21, 10 August 2018
Aceste intrebari le adresați contabilului Dvs. Din cate stiu eu in privinta profitului acesta poate fi scos si trimestrial confirm noilor prevederi fiscale. In privinta combustibilului, cel mai in măsura sa va răspundă este contabilul
Da, dupa un an sau mai des adica dupa ce ati depus bilantul contabil la finante. Cheltuielile cu auto 50% daca folositi masina personala si pentru firma cu un contract de comodat.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
george-neagu, moderator
Buna ziua,

Dvs. puteti "scoate"banii din firma in folos propriu in principal forma de salariu sau dividende, cu plata taxelor aferente.

Dividendele de exemplu se pot ridica de anul acesta trimestrial, pana acum se puteau ridica numai anual, dupa plata impozitului pe dividende de 5%.
Deci, numai daca aveti profit contabil , intocmiti o hotarara AGA , repartizati la dividende, platiti impozit dividende 5% , depuneti declaratia unica, achitati sanatate 10% daca incasati mai mult de 22800 lei anual si....incasati dividendul net.
Buna ziua,

Voi infiinta o agentie imobiliara,iar ca si forma juridica va fi S.R.L. fiind si prima mea firma,de aceea mai am unele neclaritati.Voi incasa lunar comisioane (sper) deci sa zicem estimativ ca lunar as aduna 1000 E incasari,iar profitul va fi undeva la 800 euro intrucat nu platesc chirie,iar cheltuielile cu combustibilul nu vor depasi mai mult de 100-150 euro/luna.Deci in 3 luni as aduna sa zicem 2.400 E profit.Aici ma intereseaza cu cat raman si daca ii pot scoate pe toti dupa ce platesc taxele.Firma va avea 0 angajati pentru inceput,nici macar eu nu voi fi angajat intrucat sunt asigurat momentan,fiind student,De incasat mai mult de 22.800 ron pe an nu am de unde sa stiu fiind la inceput de drum.

Cam asta ma interesa daca fiind proaspat infiintat pot scoate banii sub forma de profit trimestrial si sa ii folosesc in interes propriu?
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
MrFB, utilizator
Buna seara,

Total venituri pe trimestru 3000 eur

Total cheltuieli pe trimestru 600 eur

Profit 2400 eur

Impozit micro 3% 90 eur
Profit brut 2310 eur
Impozit dividende 5% 116 eur

Dividend net de incasat 2194 eur adica 2310-116 eur

In ritmul asta reiese ca in 6 luni ati depasi plafonul de 22800 lei si datorati pe persoana fizica CAS 25% si CASS 10% aplicat la 22800 lei,ptr un an. Pe trimestru ar fi 1995 lei, cca 424 eur

Deci profit clar de incasat 1770 eur in varianta optimista

Anual se determina din nou profitul,se calculeaza dividendele anuale cuvenite si se scad dividendele platite in avans la trimestru. Se poate aplica o regularizare in sensul diminuarii dividendelor cuvenite asociatilor pentru anul incheiat iar acestia vor restitui dividendele incasate in avans in plus cumva, in 60 de zile de la data bilantului.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Constantin Vera, Contabil

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile firma noua bonefeliza bonefeliza Am o firma nou infiintata, deci neplatitoare de TVA, fara angajat, care vinde fotografii online ( prin DOWNLOAD). Cateva intrebari: 1. Firma este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea dividendelor in primul trimestru de la infiintare ColcearCata ColcearCata Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in vederea distribuirii materialelor publicitare. Intrebarea este daca pot scoate dividendele in primul trimestru de la ... (vezi toată discuția)