Vecinul tatălui meu decedat susține că acum vreo 3 ani tata i-a promis două grajduri în locul unuia care i-a ars. Sunt obligată să respect această așa-zisă promisiune?
În urmă cu trei luni tatăl meu a decedat, iar eu fiind singura fiică sunt unica moștenitoare. Acum vreo trei ani, un vecin (care este și rudă cu noi) a avut un incendiu arzându-i un grajd și ceva fân. Poliția a fost anunțată tardiv și nu au gasit nicio urmă, dar acest vecin a dat vina pe tatăl meu, întrucât existau anumite disensiuni între ei. Poliția l-a chemat la declarații de vreo câteva ori pe tatăl meu, dar nu au găsit nicio proba împotriva lui, iar într-un final ca sa definitiveze cercetările l-au convins pe tatăl meu să spună ca ii va da vecinului două grajduri în locul celui ars. Tatăl meu a acceptat pentru a scăpa de drumurile la politie și de gura vecinului. Politia a închis dosarul, fără a-l trimite în judecată, deși,repet nu aveau nicio probă împotriva lui. Întrebarea mea este: eu trebuie să-i dau vecinului cele două grajduri și tot ce pretinde el, deși nu există nicio hotărâre judecătorească în acest sens?
Da. Sunteti succesoare in drepturile si obligațiile tatălui Dvs. Dați grajdurile dar in prealabil verificați dacă exista aceea declarație. Dacă nu si sunt doar vorbele vecinului, nu aveți nimic de dat.
Alinne
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns. Însă nu înțeleg cum a putut poliția închide dosarul, dacă tatăl meu era un piroman,nu trebuia sa-l aresteze, sa-l trimită în judecată? Dacă eu afirm că l-am ucis pe președintele Kennedy, poliția nu trebuie să demonstreze acest lucru? Adică nu există niciun martor, nicio probă și totuși o înțelegere care cine știe cum s-a făcut devine executorie? Parcă, în Romania fiecare cetățean are dreptul la un apărător, iar dacă nu-și permite i se desemnează unul din oficiu. Chiar nu există nicio cale de atac?
Părerea mea sinceră este sa nu dați nici un grajd vecinului. Cel putin pana nu vedeți declarația olografa a tatălui Dvs. Si atunci dacă e sa dați grajdurile sa fie in memoria tatălui Dvs... nu pentru ca exista un titlu executoriu împotriva Dvs. Pentru ca nu exista. Vecinul trebuie sa va dea in judecata dar trebuie sa probeze faptul ca tatal Dvs a dat foc. Ori dacă in aceea declarație nu scrie in mod explicit asa ceva, la revedere vecine!
Quartila
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu zic sa nu dati absolut nimic, nimănui.
Din ce am înțeles ar fi existat doar o promisiune verbala, care în prezent nu poate fi probata .
Ei bine, in această situație nu datorați nimic nimănui.
Dosarul de la poliție nu are nici o valoare, mai ales că nu sunt publice acele declarartii și probe adunate la dosar.
In cazul de față vorbim de o "despăgubire" imaginara și un transfer de proprietate.
Aceste lucruri nu se fac pe vorbe sau promisiuni nescrise.
Prin urmare, nu datorați nimic, nimănui.
Company Advising
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
In mod normal trebuie sa existe documente. Puteti merge sa studiati dosarul politiei si apoi sa actionati in consecinta - asa cum ati fost sfatuita si anterior. Nu este ceva foarte complicat si este bine sa aflati care e adevarul: daca au fost promise sau nu acele grajduri (in scris) si daca exista probe in acest sens.
Invinuit de luare de mita
lupy
SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)