Vecinul tatălui meu decedat susține că acum vreo 3 ani tata i-a promis două grajduri în locul unuia care i-a ars. Sunt obligată să respect această așa-zisă promisiune?
În urmă cu trei luni tatăl meu a decedat, iar eu fiind singura fiică sunt unica moștenitoare. Acum vreo trei ani, un vecin (care este și rudă cu noi) a avut un incendiu arzându-i un grajd și ceva fân. Poliția a fost anunțată tardiv și nu au gasit nicio urmă, dar acest vecin a dat vina pe tatăl meu, întrucât existau anumite disensiuni între ei. Poliția l-a chemat la declarații de vreo câteva ori pe tatăl meu, dar nu au găsit nicio proba împotriva lui, iar într-un final ca sa definitiveze cercetările l-au convins pe tatăl meu să spună ca ii va da vecinului două grajduri în locul celui ars. Tatăl meu a acceptat pentru a scăpa de drumurile la politie și de gura vecinului. Politia a închis dosarul, fără a-l trimite în judecată, deși,repet nu aveau nicio probă împotriva lui. Întrebarea mea este: eu trebuie să-i dau vecinului cele două grajduri și tot ce pretinde el, deși nu există nicio hotărâre judecătorească în acest sens?
Buna ziua! Dezbateti succesiunea linistita! Aveti obligatia achitarii datoriilor daca acestea sunt bazate pe inscrisuri. Nu are decat vecinul sa solicite el ceva, daca are la indemana vreuna act. Eu cred ca nu are nimic, decat o promisiune verbala. Cereti- i dovezi. Daca nu are, e problema lui.
2. Veti regasi toate cele necesare unei temeinice edificari:
- Sesizarea depusa de catre vecin/ruda;
- Toate actele intocmite in cadrul anchetei preliminare;
- Concluziile si referatul intocmit de catre procurorul de caz.
3. Avand in vedere semnificativa activitate ce ati desfasurat-o, intre 2011-2018 (68 mesaje, cat si 1309 aplauze - pana azi -), in cadrul acestui forum, spetele conexe acestui topic, pe care le-ati initiat, raspunsurile foarte pertinente pe care le-ati postat in cadrul altor spete, faptul ca aveti si cunostinte de drept,
sunt convins ca va veti descurca.
In functie de dorinta dumneavoastra, aceasta discutie poate continua.
Revin cu informații referitor la speța prezentată. Am mers la postul de poliție și mi s-a spus că dosarul a fost „soluționat” de un agent care a ieșit acum doi ani la pensie,iar dosarul nu mai este acum la secția de poliție, deci nu am putut să-l consult, dar mi s-a spus de către domnul agent cu care am discutat că nu am niciun motiv să-i dau vecinului ce pretinde, întrucât nu a existat nicio probă împotriva tatălui meu, ci doar bănuieli ale vecinului și nici nu există o hotărâre judecătorească definitivă.Acum m-am liniștit în această situație. Mulțumesc tuturor pentru explicații și încurajări!
Invinuit de luare de mita
lupy
SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)