avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Teava scurgere a vecinului-cine plateste
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Teava scurgere a vecinului-cine plateste

Buna ziua. Locuiesc intr-o casa tip duplex unde teava de scurgere a vecinului trece pe la mine prin baie. Intrucat aceasta teava curge in baia mea am fost inundat. Vecinul nu vrea sa isi asume raspunderea pentru ca foloseste aceasta teava. Ce este de facut mai departe?
Cel mai recent răspuns: anamariatiron , utilizator 20:05, 23 August 2018
Atat timp cat teava respectiva deserveste proprietatea vecinului,acesta detine responsabilitatea sa o intretina in stare tehnica functionala
Daca amiabil vecinul nu intelege sa isi asume responsabilitatea remedierii defectiunii,notificati oficial vecinul cu obligatia asigurarii bunei functionari a instalatiei individuale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca vecinul este reticent exista si variante mai putin ortodoxe pentru solutionat problema
Credeti ca avand o asigurare pentru locuinta care include 'inundatie provocata de apa de conducta, de refulare a canalelor sau a conductelor de scurgere sau provenita de la apartamentele situate la etajele superioare sau la acelasi etaj' m-ar ajuta ptr despagubire sau cea mai buna solutie ar fi sa ne judecam?Mentionez ca deja am contactat asiguratorul si dosarul este in curs de desfasurare. O alta problema ce o vad este ca a doua zi era si mai 'mare' apa in baie cand am ajuns acasa desi vecinul a fost rugat sa incerce sa nu foloseasca aceasta scurgere. Noi locuim aici de 2 ani si pana sa se mute/sa se apuce de lucrari/renovari nu au fost probleme deloc.
Care ar fi variantele mai putin ortodoxe? Desi ei nu au locuit aici pana acum, nu pot sa zic ca nu treceau iar de fiecare data erau certuri/discutii interminabile. Este a doua oara cand ne inunda (prima data fiind mai grav, iar noi neavand asigurarea aceasta, atunci el a dat vina pe robinetul ce il avea ca a crapat-'compania ce face acesti robineti trebuie sa va despagubeasca'). Cum puteti observa nu sunt cele mai 'friendly/neighboury' persoane din Univers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
anamariatiron, utilizator
Daca ati demarat procedura prin asigurator,continuati
Urmeaza ca asiguratorul sa va restituie c/v prejudiciu,pe care il va recupera prin actiune in regres de la vecin
Problema esentiala este ca in viitor sa nu se mai intample astfel de evenimente,respectiv vecinul sa fie determinat sa execute o interventie la instalatie individuala cu materiale de calitate si persoana autorizata responsabila
De pomana piesele utilizate sunt de calitate daca sunt prost instalate sau deteriorate in procesul de instalare
Din pacate tocmai ce am primit un raspuns de la asigurator ca acest incident nu este acoperit in asigurare. Ei pot despagubi doar inundatia/dauna in sine insa nu pot acoperi costurile implicate in inlocuirea/reparatia tevii. La momentul de fata din pacate dauna trebuie sa o acoperim noi dupa cum se vede. Care sugerati ca ar fi demersurile pe mai departe ca sa nu mai intampinam aceeasi problema cu vecinul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare garsoniera cozmapaunita cozmapaunita Buna ziua , in urma decesului tatalui am mostenit o garsoniera pe care am inceput sa o renovam de la zero.Printre mesterii care lucreaza la garsoniera am ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)