Tatal meu, desi era prof de lb .romana a fost un impatimit al muzicii corale , al folclorului, al cantecului popular. De aceea a creat nenumarate compozitii proprii pt fanfare, coruri, muzica bisericeasca dar a facut si prelucrari din muzica populara, etc. care la vremea lor au fost cantate (anii 60- 80 aprox.)Toate aceste partituri zac nefolosite intr-un colt al bibliotecii.
De curand un tanar preot din zona, care il cunostea pe tata, m-a contactat cu rugamintea de a-i da permisiunea sa fotografieze sau scaneze aceste partituri pt a le folosi si publuca in lucrarea sa de doctorat care are ca tema muzica religioasa. De asemenea mi-a propus ca Episcopia din zona noastra sa publice pe cheltuiala sa aceste compozitii si prelucrari.
Intrebarile mele ar fi :
1. Cum ar trebui sa procedez din pdv juridic cu acest tanar preot si cu Episcopia oferindu-le integralitatsa partiturilor ? Ar trebui sa fac niste acte ?
2. Cum as putea proceda altfel pt valorificarea lor ? Ma refer la drepturi de autor
Va multumesc mult pt sfaturi
Amintiri....
Magda Staicu
Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)