avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de autor

Tatal meu, desi era prof de lb .romana a fost un impatimit al muzicii corale , al folclorului, al cantecului popular. De aceea a creat nenumarate compozitii proprii pt fanfare, coruri, muzica bisericeasca dar a facut si prelucrari din muzica populara, etc. care la vremea lor au fost cantate (anii 60- 80 aprox.)Toate aceste partituri zac nefolosite intr-un colt al bibliotecii.
De curand un tanar preot din zona, care il cunostea pe tata, m-a contactat cu rugamintea de a-i da permisiunea sa fotografieze sau scaneze aceste partituri pt a le folosi si publuca in lucrarea sa de doctorat care are ca tema muzica religioasa. De asemenea mi-a propus ca Episcopia din zona noastra sa publice pe cheltuiala sa aceste compozitii si prelucrari.
Intrebarile mele ar fi :
1. Cum ar trebui sa procedez din pdv juridic cu acest tanar preot si cu Episcopia oferindu-le integralitatsa partiturilor ? Ar trebui sa fac niste acte ?
2. Cum as putea proceda altfel pt valorificarea lor ? Ma refer la drepturi de autor
Va multumesc mult pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 21:59, 11 August 2018
Ar trebuie sa le înregistrați la ORDA mai întâi si dupa aceea sa faceti contracte cu persoanele interesate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Kitsch Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Kitsch-ul e destul de greu de definit pentru ca trebuie ca definitia sa fie astfel conceputa incat sa dobandim o unealta prin care sa putem desparti cu ... (vezi toată discuția)
Epigrama, un stravechi gen literar - antologie ContSters167247 ContSters167247 \"Criticul Ibraileanu observa candva ca, prin veacuri, cu aceasta floare, epigrama, care se trage din soiul intepator al rozaceelor, am raspuns de multe ori ... (vezi toată discuția)
Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)