avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce se poate face dacă mecanicul auto cere, la final, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce se poate face dacă mecanicul auto cere, la final, mult mai mulți bani decât a spus la început și nu eliberează document justificativ al prețului?

Buna seara, o mică curiozitate. In cazul in care îți repari mașina la un service și la final mecanicul îți spune costul lucrării și este o suna enorma fata de cum vati înțeles la început, iar el nu are casa de marcat nu poate să-ți elibereze bon fiscal sa justifice pe ce îți cere o suma enorma, ce se poate face in acest sens?
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 04:48, 16 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate îţi dă chitanţă, nu bon fiscal.
Dacă nu plăteşti, are dreptul legal să îţi reţină autoturismul până plăteşti.
Se cheamă privilegiul mecanicului auto.
Nu face plata în numerar SUB NICIO FORMĂ. Plăteşte cu CEC scris de mână sau depune banii la CEC cu consemnare ca să ai dovada platii. Dacă solicită plata la negru cheamă Poliţia.
Nu discuta singură cu mecanicul. Întotdeauna să ai martor. Înregistrează discuţia sau filmeaz-o.
După ce îţi iei maşina, poţi să faci reclamaţie la protecţia consumatorului, Fisc, Parchet, etc.
Este dreptul tău să faci reclamaţie.
Mulțumesc pentru informație.
estimarea initiala a reparatiei trebuia sa fie sustinuta de un deviz. Ati primit un asemenea deviz?

Solicitati sa va prezinte un asemenea deviz pentru a justifica "nota de plata" finala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va luati masina si plecati, nu aveti nicio obligatie fata de el, conform normelor legale. Daca va aduceti aminte aceeasi problema a fost pusa referitor la taximetristi daca nu dau drumul la aparatul de taxare. Acesta a fost raspunsul dat de ANAF la vremea respectiva: nu datorati plata. Nu imi mai aaduc aminte textul legal invocat de ANAF dar precizarea lor a fost ca orice vanzare-cumparare/ prestare de servicii a unui comerciant catre consumatorul final fara documente justificative se trateaza ca si cum nu ar fi existat, lipsa din gestiune a comerciantului fiind tratata ca orice lipsa la inventar.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nistorsc
Va luati masina si plecati
este un sfat ilegal - un îndemn de a săvârşi o infracţiune.
Service-ul auto este proprietate privată. Mecanicul are posesia maşinii.
Dacă încearcă să "ia maşina" folosind violenţa se cheamă tâlhărie, în cel mai bun caz este furt calificat.
Deoarece mecanicul (firma) are drept de retenţie. Privilegiul mecanicului auto.

-iar exagerați-
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Asiguratorul rca refuza sa plateasca factura reprezentanta auto doarunom13 doarunom13 Buna ziua, am si eu o povestioara foarte interesanta. Pe 8 martie am un accident auto, vine politia, celalalt este considerat vinovat si de aici incepe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie mariusvladut mariusvladut Buna ziua.Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care am sa o descriu mai jos.Este vorba de o reparatie pe o polita rca.Clientul a adus ... (vezi toată discuția)
Service auto refuza sa-mi dea mașina ? Ionut222777 Ionut222777 Va salut ! Problema mea este următoarea ; Acum o săptămâna am dus mașina la un service autorizat ! Pentru reparații minore și service complet ! Am ... (vezi toată discuția)