avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amanare concurs personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amanare concurs personal contractual

Institutia publica unde.mi-am depus dosarul (functie contractuala) a publicat in ultima zi de depunere a dosarelor amanarea cu 10 zile a datei concursului cat si prelungirea cu inca 10 zile a perioadei de depunere a dosarelor pentru concurs, fara a furniza alte detalii/motivari

Au voie sa prelungeasca perioada de depunere a dosarelor in cazul amanarii concursului, sai se poate amana doar data concursului fara prelingirea perioadei de depunere a dosarelor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 12 August 2018
art.38 Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

(1) În cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data şi ora desfăşurării concursului:
a) concursul se amână pentru o perioadă de maximum 15 zile lucrătoare;
b) se reia procedura de organizare şi desfăşurare a acestuia dacă amânarea nu poate fi dispusă conform lit. a).

(2) În situaţia constatării necesităţii amânării concursului, autoritatea sau instituţia publică organizatoare a concursului are obligaţia:
a) anunţării, prin aceleaşi mijloace de informare, a modificărilor intervenite în desfăşurarea concursului;
b) informării candidaţilor ale căror dosare au fost înregistrate, dacă este cazul, prin orice mijloc de informare care poate fi dovedit.
Citisem deja textul respectiv, insa intrebarea e daca se poate amana si termenul de depunere al dosarelor sau doar data sustinerii concursului?
Legislatia este ambigua , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 H.G 286/2011 , art.38 (1) In cazul in care, din motive obiective, nu se pot respecta data si ora desfasurarii concursului: a) concursul se amana pentru o ... (vezi toată discuția)
Reluare concurs post din sistemul bugetar laluca laluca În cat timp se poate relua un concurs pentru un post din sistemul bugetar deoarece la selectia dosarelor nu a întrunit nimeni conditiile. (vezi toată discuția)
Amanare concurs gluten gluten Se poate amana un concurs ,dupa ce s-a facut selectia dosarelor? (vezi toată discuția)