avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va scădea venitul persoanelor cu dizabilități ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va scădea venitul persoanelor cu dizabilități ?

Salutări tuturor! Am o nelămurire privind venitul net al persoanelor cu dizabilități, conform noului proiect de lege a pensiilor depus de câteva zile în dezbatere publică. La momentul actual, beneficiez de o indemnizație în cuantum de 1162, echivalentul unui salariu de asistent social debutant, după câte am înțeles. Conform noii legi a pensiilor, se pare că persoanele cu dizabilități vor beneficia de o indemnizație în cuantum fix, echivalentul a 50% din salariu mediu brut pe țară(1900), adică 950 Ron. Deci, voi avea o scădere cu 212 Ron pe lună sau am înțeles eu ceva greșit? Menționez că sunt o persoană cu dizabilități, cu drept de însoțitor. Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 12 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul mediu brut pe tara nu este 1900 lei... Salariu mediu pe economie in anul 2018 este 4162 lei.

Cuantumul indemnizației pentru însoțitor reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuție cas pt contract part time modimpex modimpex bună ziua! avem un angajat part time-4 ore- care este și pensionar. obligațiile le calculez la minim pe economie 1900 lei? mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Contributii pensionar grad 3 invaliditate happyosu happyosu Vreau sa angajez un pensionar pe caz de boala Gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore. Ce taxe trebuie sa platesc pentru salariul de 950 ron in ... (vezi toată discuția)