avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa reziliere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa reziliere

Bună ! Am avut doua numere de telefon intr-o rețea. Pentru fiecare dintre ele am achiziționat un aparat mobil, cu plata unui avans și diferența inclusă pe factura timp de 12 luni, ultima rata fiind achitata in 12.2017. Numerele de telefon au fost portate in luna mai , respectiv luna Iulie a acestui an, unul urma sa expire in luna a 11-a și unul in luna a 12-a. Luna aceasta am primit o factura de 1100 de lei, operatorul justificând suma ca diferența de la prețul standard la prețul redus al aparatului mobil (aici am înțeles) + taxa de utilizare rețea reprezentând 250lei pentru fiecare dintre numere + 50 de lei/nr taxa pentru activare. Întrebarea este următoarea: Cele doua din urma sunt taxe legale sau abuzive ?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:57, 13 August 2018
Perfect legale. Citeşte contractul.
Cine nu deschide ochii, deschide punga.

De regulă la portare, firma nouă se oferă să-ţi achite rezilierea şi penalităţile.
Dacă nu ţi-a plătit, ai luat ţeapă de două ori.

Ca să eviţi plata, întoarce-te la firma iniţială.
Dar nu mai poţi, nu? Pentru că ţi-ai luat telefoane noi de la firma nouă, probabil Iphoane, nu?
Adică ai vrut să profiţi de subvenţie la telefoane de la 2 firme. Ai crezut că faci o şmecherie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de utilizare rețea C.Denisa C.Denisa Bună ! Am avut doua numere de telefon intr-o rețea. Pentru fiecare dintre ele am achiziționat un aparat mobil, cu plata unui avans și diferența inclusă ... (vezi toată discuția)
Cosmote si reziliatul qqwef qqwef Buna ziua , in urma cu 4 luni am hotarat sa ma portez la alta companie , mai pe scurt cautam sa reziliez contractul cu cosmote de 2-3 luni , mereu cu scuze ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila DMX06 DMX06 Buna ziua. Cu ceva vreme in urma operatorul de telefonie mobila m-a informat ca urmeaza sa creasca pretul abonamentului . drept urmare mi-a oferit 30 de ... (vezi toată discuția)