avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ?

In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea societatii si nu exista un program de lucru afisa, insa muzica la volum maximum se opreste abia spre dimineata.

Am depus o prima plangere la Politie, solutionata cu o amenda asupra unui angajat aleator si un avertisment asupra societatii. Ulterior situatia s-a agravat ajungandu-se la amenintari nocturne cu moartea si focul din partea proprietarului prin interpusi. Urmeaza sa depun atat eu cat si vecinii mei plangeri in acest sens.

Acest punct de lucru nu figureaza la primaria din localitate sub nicio forma (proprietarul sustine ca nu are nevoie?!), iar primaria mi-a comunicat faptul ca nu accepta o plangere.

Programul de lucru al societatilor comerciale de pe raza localitatii, conform Hotararii Consiliului Local este cuprins intre 07-22, in acest sens fiind trimisa la cererea mea o adresa de la Primarie catre Politia din localitate.

Ce legi pot invoca, ce plangeri si unde pot face?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 18 August 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct.25-27
Depuneti sesizarea la primarie si la politie prin posta cu confirmare de primire.
Daca primaria si/ sau politia nu accepta plangerea dvs. (?!) constituie o ilegalitate, nu respecta preverile OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Puteti deschide actiune in instanta impotriva primariei/ politiei cu respectarea prevederilor Legii nr. 554/ 2004 privind contenciosul administrativ.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde". Nu este nevoie sa repostati discutia pentru a primi raspuns. Asteptati sa primiti raspuns pana sunt utilizatori disponibili sau care cunosc raspuns la problema dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot aveți internet nu vad cum sa va refuze înregistrarea petiției pe net. Eu mai pot sugera și să chemați un echipaj noaptea de la secția de poliție, când are loc gălăgia dar pe numărul de fix, Daca mergeți pe varianta 112...e mai diferita legislatia. Cititi ce înseamnă 112...o alta varianta este sa faceți expertiza sonometrică. .pe banii dvs. In mod normal primaria, secția ecologica ar trebuie să aibă sonometre și experți. Protectia consumatorilor se ocupa de programul de lucru. Cu amenințarile știți unde sa va adresați.... Din nou, tot acolo. Unde ați mai reclamat
Determinarile de zgomot si/ sau vibratii se pot efectua contracost de catre firme autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii care emit buletine de determinare noxa fizica in care se mentioneaza valaorea determinata/ inregistrata in ziua/ ora, comparativ cu valoarea amxim admisa de legislatia in vigoare.
Determinari pot fi efectuate contracost si de catre DJSP - laboratorul specializat al sanepidului.
Primaria si politia nu detin astfel de aparatura si nici experti in domeniu.
O expertiza poate fi efectuata numai de catre un expert tehnic judiciar in specializarea protectia muncii impreuna cu o firma autorizata sa efectueze determinari de noxe la locurile de munca (barul se poate considera loc de munca).
Din păcate expertiza trebuie făcută când este zgomotul constant. Și până la o anumită distanță.
Cine credeți că mai face gălăgie când vede că se face o expertiză și măsurători ?
Așadar, varianta asta nu prea este viabilă.
Rămân restul.
Direcția de sănătate publică și poliția locală , toți ar trebui să aibă experți gratis . Ei de regulă lucrează împreună cu primăria, cel puțin Bucureștiul. Primăria are sonometre și experți.

Eu nu cred nimic. Dacă ești nemulțumit de expertiză faci alta expertiză. Expertizele se fac cu volumul dat la maxim. Așa cum auziți in mod normal.

Salariații nu s-au plâns de zgomot deci nu o să facă nici o experțiza de muncă./sonometrică. Dar ar fi interesant sa se facă una in incinta barului.! Pt protectia muncii. F interessant.

Alte discuții în legătură

Expertiza de zgomot constsil constsil buna seara, va rog sa mă consiliați pe următoarea problema. locuiesc la 11m distanță de o sală de sport acoperită cu prelată (balon) unde se ... (vezi toată discuția)
Vibratii, decibeli, risc seismic Diana1ro Diana1ro Buna seara. Am o intrbare (problema), daca ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc ! Locuiesc intr-o cladire cu risc seismic II deasupra unui bar. ... (vezi toată discuția)