avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii minori

Cum pot divorța de soț? Este agresiv atât verbal cât și fizic. Nu am nici o dovadă la mână. Doar mama lui care știe de aceste agresivitati. Este dependent de alcool. Cum pot câștiga custodia ambilor copii, de 8 respectiv 4 ani? Va rog sa ma ajutați.
Cel mai recent răspuns: Crin Florina , utilizator 07:40, 14 August 2018
Apelati cu incredere la un avocat.
Trebuie sa intentati o actiune de divort, cu capetele de stabilire locuinta a minorilor la dvs. Puteti cere si custodia exclusiva, urmand ca dvs sa stabiliti prin probe de ce il privati pe sot de custodie comuna (care e regula in noul Cod civil). Pana la finalizarea divortului, puteti face o cerere pentru un ordin de protectie.
Dar eu nu am probe cu care să dovedesc abuzurile. Am doar martori care sunt rude cu el și nu știu dacă ar depune mărturie. Nici nu doresc sa să mai rămân în căminul conjugal deoarece este lângă parintii lui.
Martorii pot fi audiati iar declaratia lor este mijloc de proba.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Chiar aveam nevoie să știu toate acestea deoarece nu vreau să pierd custodia copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz ciudat - casatorie donna_ donna_ Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Divort martori falsi sperantagabi sperantagabi ca si martor reclamanta numeste in procesul de divort chear pe amant, persoana care prin diferite modalitati ,prefacinduse intrun bine facator apoi intrun ... (vezi toată discuția)