avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta dintre un raport de munca tipic si atipic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta dintre un raport de munca tipic si atipic

Care este diferenta dintre un raport de munca tipic si atipic?
Un contract de parteneriat incheiat intre o firma de consultanta si o persoana fizica autorizata unde se incadreaza?
Acest contract poate fi luat in considerare la calculul sporului de vechime in munca pentru un functionar public?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:13, 6 Noiembrie 2009
Formele tipice sunt, în primul rând, cele fundamentate pe contractul individual de munca. De altfel, dreptul muncii are ca obiect specific raportul juridic izvorât din acest contract. Tot forme tipice dar apartinând unor alte ramuri de drept sunt considerate raporturile juridice de munca ce privesc militarii-cadre permanente, membrii cooperativelor mestesugaresti, precum si ai societatilor agricole.
Formele atipice sunt cele fundamentate pe contractul de ucenicie , precum si pe cele ce privesc pe membrii barourilor de avocati.
~ Conținut șters la cerere ~
florin.smeu a scris:

Care este diferenta dintre un raport de munca tipic si atipic?
Un contract de parteneriat incheiat intre o firma de consultanta si o persoana fizica autorizata unde se incadreaza?
Acest contract poate fi luat in considerare la calculul sporului de vechime in munca pentru un functionar public?

Vorbiti de 3 categorii cu reglementari diferite:
SRL de consultanta, PFA si functionar public.
Dac ati fi mai concret privind intrebarea privind vechimea in munca, poate ati primi un raspuns mai concret...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract atipic de munca Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin ,,contract atipic de munca,,? multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua,tatăl meu a decedat într-un accident rutier la vârsta ... Nicu14723 Nicu14723 Bună ziua,tatăl meu a decedat într-un accident rutier la vârsta de 61 de ani anul trecut și era pensionare pe caz de boală, întrebarea e când ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de urmas de pe urma sotului decedat? ... ionela1987 ionela1987 Pot beneficia de pensie de urmas de pe urma sotului decedat? Sotul meu a decedat.Eu am in intretinere copil de 8 luni.Eu incasez indemnizatie de crestere ... (vezi toată discuția)