avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Am o nedumerire: in cazul in care sunt administrator la o societate comerciala si unul dintre actionari, pot fi numit directorul unei societati comerciale de stat?
In caz contrar, care ar fi pasii sa ies din actionariat si din functia de administrator?
De cand se ia in considerare iesirea mea din firma privata? De cand pot prelua functia de director al societatii de stat astfel incat sa fiu OK in raport cu legea incompatibilitatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:55, 6 Noiembrie 2009
la prima intrebare raspunsul este: da, atita timp cit nu exista conflict de interese intre societatea la care sinteti actionar si administrator si societatea cu capital de stat. in cazul in care apare o incompatibilitate intre cele doua societati si doriti sa ocupati postul de director la societatea cu capital de stat trebuie sa instrainati actiunile pe care le aveti si sa renuntati la functia de administrator. preluarea functiei de director este indicat sa o ocupati dupa ce terminati toate formalitatile la registrul comertului privitoare la societatea cu capital privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate sau nu? elenaalbean elenaalbean Va supun atentiei o situatie:Consilierii locali angajati ca padurari in cadrul unei structuri silvice, pot vota in favoarea incheierii unui contract de ... (vezi toată discuția)
Functionar public cu sotul la un srl MINA G MINA G 1. Sunt functionar public la o autoritate nationala si intrebarea mea este daca sotul poate sa se angajeze ca director executiv (angajat) la un SRL al carei ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local muso muso director de scoala in comuna X si,in acelasi timp, consilier local in consiliul local al comunei X,este compatibil sau nu?Va multumesc! (vezi toată discuția)