Vrei să-l dezmoşteneşti?
De ce avere discutăm aici? Case, bani, terenuri, bunuri mobile?
Este greu să-l scoţi de tot, deoarece Codul civil este foarte prost conceput şi nedrept şi te forţează să îi laşi şi lui o cotă.
Încearcă cu un avocat să îl declari nedemn de a moşteni (slabe speranţe) dacă te-a jignit sau a fost necuviincios şi încearcă să declari neconstituţionale prevederile privitoare la rezerva succesorală.
Dreptul la demnitate şi onoare şi dreptul la proprietate sunt afectate grav dacă legea civilă forţează o victimă să lase moştenire averea sa către un fiu ingrat şi abuziv.
E foarte dificil dar nu imposibil. Prevederile legale cu privire la rezerva succesorală sunt o ruşine în România zilelor noastre. Voinţa părintelui trebuie respectată. Un fiu ingrat nu ar trebui lăsat de lege să moştenească o cotă cât de mică.
În ultima vreme au fost răsturnate de Curtea Constituţională prevederi care au fost aplicate de 100 de ani. Ai nevoie de un avocat bun, bun.
În cel mai rău caz, faci un testament, nu-i laşi nimic şi el va putea să ia o cotă mult mai mică din cât îi dă statul la reîmpărţirea averii.
Dezmostenire..
dollc3_anny
buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)